Justitsministeren vil undersøge voldtægtsmænds kulturelle baggrund

Justitsminister Søren Pind vil undersøge, hvor meget kulturen spiller ind, når mænd med udenlandsk baggrund begår overgreb mod kvinder

Justitsminister Søren Pind vil finde forklaringen på, hvorfor indvandrere er overrepræsenterede som gerningsmænd bag voldtægter. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

- Jeg vil myterne til livs.

Sådan svarer justitsminister Søren Pind på spørgsmålet om, hvorfor han vil undersøge dømte voldtægtsmænd med udenlandsk baggrund nærmere.

- Der har længe været tale om, at der er en overrepræsentation af indvandrere i statistikkerne over gerningsmænd. Andre undersøgelser indikerer, at det er indvandrere og ikke efterkommere, der udgør størstedelen af den overrepræsentation - og jeg vil egentlig bare myterne til livs, forklarer han.

Justitsministeren har i forvejen sat gang i flere initiativer mod voldtægt. Han har indstillet til Folketinget at hæve straffen med 50 procent. Han vil have sagerne hurtigere igennem retssystemet, og nu vil han så kigge nærmere på gerningsmændene - især på dem, med udenlandsk baggrund. Det skriver Jyllandsposten i dag.

- Vi vil have nogle klare dataanalyser. Hvem taler vi om? Kan vi se nogle klare træk? Er der en kulturel påvirkning?, siger Søren Pind.

/DR Nyheder/