Jyder kysser - københavnere giver gaver

I København erklærer man sin kærlighed med gaver, i Nordjylland med et kærligt klap bagi, viser en dating-undersøgelse.

(© AP Graphics)

Ægte kærlighed kan udtrykkes på mange måder. Med ord, handling, gaver, fysisk berøring eller noget helt femte. Den foretrukne metode afhænger i høj grad af, hvor i landet man bor, viser en undersøgelse foretaget af datingportalen Netdate.dk, der har spurgt over 2.000 brugere.

Mens over halvdelen af københavnerne vælger at smutte forbi blomsterhandleren eller smykkeforretningen efter en fin gave, er økonomisk tilbageholdenhed i parforholdet noget mere udbredt i det jyske. Hele 84 procent af nordjyderne vil eksempelvis gerne undgå materielle kærlighedserklæringer og i stedet glæde deres partner på andre måder.

Til gengæld er det en god idé at søge efter en kæreste i netop Nordjylland, hvis man gerne vil påskønnes med et knus, et lille klap i røven - eller det, der er frækkere. Nordjylland er nemlig det område i landet, hvor flest netdatere foretrækker at vise kærlighed med fysisk berøring.

Københavnere ser hinanden an

Ifølge Rune Heickendorf, der er medejer af netdate.dk, så er jyder ofte hurtigere på aftrækkeren, når det kommer til at date.

- Vi kan fx. se, at københavnerne har en tendens til at kigge i den samme profil flere gange, før de kontakter personen bag. Det er nok, fordi de gerne vil udtænke et rigtig godt og skarpt brev, mens jyderne tit er hurtigere på aftrækkeren og ikke så bange for at sige det højt, hvis de ser én, som de synes ser sød ud, siger han.

Lolland/Falster er det sted i landet, hvor der er størst sandsynlighed for at blive smigret med klassikeren "jeg elsker dig". Her udtrykker hele 42 procent deres kærlighed med ord.

I Sønderjylland kan man blive taget med på en smuk og romantisk tur over grænsen, men til gengæld være nogenlunde sikker på ikke at modtage gaver. Sønderjyderne slår alle andre, når det gælder om at vise kærlighed med handling, men er kun marginalt mere materielt orienteret end nordjyderne.

I Nordsjællands palæer er der masser af plads til at undgå for meget nærkontakt. Måske er det derfor, at kun 9 procent i denne landsdel viser kærlighed med fysisk berøring.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk