Jyske og fynske kunder vælger toget fra

På fire år har knap hver sjette passager i Jylland og på Fyn opgivet toget.

På Sjælland melder DSB om nogenlunde samme antal togrejser, mens tallet er faldet kraftigt i Jylland og på Fyn. (Foto: Kristoffer Juel Poulsen © Scanpix)

Næsten fire millioner togrejser vest for Storebælt er siden 2013 forsvundet. Det svarer ifølge tal fra Danmarks Statistik til, at mere end 15 procent af alle togpassagerer i Jylland og på Fyn har valgt toget fra, skriver Jyllands-Posten.

Udviklingen er fortsat i 2018, hvor DSB har mistet yderligere tusindvis af kunder.

På Sjælland, hvor trængslen på vejene vokser kraftigt, holder togene til gengæld nogenlunde på kunderne. Her har S-togene siden 2016 imidlertid også mistet passagerer.

Underdirektør Aske Wieth-Knudsen fra DSB peger på øget konkurrence fra billige biler, nye og billige fjernbusser samt problemer med sporarbejder, nye togsignaler, forsinkelser og aflysninger som hovedårsager.

Hos Dansk Industri kalder direktør for DI Transport Michael Svane situationen "kritisk" og "en konsekvens af rigtig mange års dårlig varetagelse af jernbanen".

Han ærgrer sig over, at flere og flere medarbejder kommer til at spilde tid på at holde i bilkøer rundt omkring i stedet for at bruge mere klimavenlige toge - hvor de også kunne have mulighed for at arbejde,

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) ærgrer sig.

- Nu skal vi gennem nogle år, hvor jernbanenettet bliver moderniseret, og så skal vi herefter til at genopbygge togets positive image.

/ritzau/

Facebook
Twitter