K: Smid bevismateriale mod fiskere ud

Greenpeace har selv brugt ulovlige metoder for at skaffe beviser mod erhvervsfiskere fra Gilleleje. K mener at materialet skal smides ud.

Fiskerne i Gilleleje er rasende over, at Greenpeace har installerede GPS-udstyr på skibene, og K mener, at bevismaterialet mod dem skal smides ud.

Den konservative fiskeriordfører Tage Leegaard vil smide det bevismateriale ud, som Greenpeace har samlet mod erhvervsfiskere fra Gilleleje i Nordsjælland.

En nattetime i marts bordede Greenpeace-aktivister flere fiskefartøjer i Gilleleje havn for at placere GPS'er på dem. De begik ulovligheden for at bevise påstande om, at fiskere sejlede til et fredet fiskeyngleområde nord for Sjælland og tæt på den svenske kyst for at fange torsk.

- Det er kommet frem på ulovlig vis, så jeg mener, at bevismaterialet skal tilsidesættes. Jeg tager afstand fra, at Greenpeace anvender den slags metoder. Det mener jeg må bringes til ophør, siger Tage Leegaard til DR Nyheder.

Vil skærpe reglerne

Greenpeace afleverer senere i dag dataene fra GPS'erne til Fiskeridirektoratet, der er kontrolmyndighed.

SFs fiskeriordfører, Kristen Touborg, vil ikke smide bevismaterialet ud, for han mener, at ulovligt fiskeri i fredede områder er så alvorligt, at han vil have skærpet reglerne for fiskekutternes færden.

Vil overvåge alle skibe

- Hvis vi kan finde et flertal kan vi frede området, så fiskerne ikke må sejle derind, for så er det lettere at kontrollere, siger han.

Kristen Touborg ønsker desuden obligatorisk satellitovervågning på alle fiskefartøjer, og ikke kun de større.