K vil undersøge Islamisk Trossamfund

Regeringen bør undersøge, om Det Islamiske Trossamfund fortsat skal være anerkendt som trossamfund i Danmark. De Konservative deler Naser Khaders bekymring.

Tom Behnke: Jeg deler Ny Alliances bekymring. (Foto: © www.tombehnke.dk)

Regeringen bør undersøge, om Det Islamiske Trossamfund fortsat skal være anerkendt som trossamfund i Danmark.

Det mener regeringspartiet De Konservative, som vil afvente den undersøgelse, før partiet fælder sin dom, skriver politiken.dk.

- Jeg deler Ny Alliances bekymring og er enig i, at vi skal have set på, om Det Islamiske Trossamfund fortsat skal have bemyndigelse til at være et anerkendt trossamfund, siger partiets retsordfører Tom Behnke til politiken.dk.

Oplyst grundlag

- Men jeg venter med at afsige min endelige dom, indtil jeg har hørt nogle kloge mennesker fortælle mig om proceduren. Vi skal have et oplyst grundlag at træffe beslutningen på, og ikke kun det, der har stået i aviserne, fortsætter han.

Ny Alliances formand Naser Khader har krævet, at Det Islamiske Trossamfund fratages sin status om anerkendt trossamfund og dermed de privilegier, som følger med.

- Jeg vil ikke afsige min dom på baggrund af avisoverskrifter. Men jeg vil bestemt ikke afvise, at det også kan blive et konservativt krav at fratage dem deres godkendelse, siger Tom Behnke.