Kæledyr bliver groft mishandlet

Dyreværnsorganisationer slår alarm. Kæledyr bliver mishandlet som aldrig før.

Dyreværnsorganisationer slår alarm. Kæledyr bliver mishandlet som aldrig før. Dyrenes Beskyttelse har oplevet næsten fordobling i antallet af henvendelser om dyr i nød de sidste to år. Arkivfoto. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Udsultede hundehvalpe, katte med store sår og voksne tæver, der er pisket til blods. Kæledyr vantrives som ikke set tidligere. Det skriver MetroXpress.

Dyrenes Beskyttelse har oplevet næsten en fordobling i antallet af henvendelser om dyr i nød de sidste to år.

- Vi har oplevet en meget voldsom stigning i antal af henvendelser. Faktisk en stigning på 50 procent, og det er sgu mange.

Sådan siger Jens Svenningsen, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse til avisen.

Forventer stigning

Dyrenes Beskyttelse fik sidste år 5.826 henvendelser om dyr, der havde brug for hjælp. I år forventer Jens Svenningsen at tallet bliver omkring 7.300, altså endnu en stor stigning.

- I år regner vi med, at lige knap 1.600 af henvendelserne handler om vanrøgt eller mishandling af dyr. Det er skræmmende mange og en meget voldsom stigning, siger han.

Roskilde Dyreinternat har på et år oplevet en voldsom stigning af dyr, der kommer til internatet på baggrund af dyreværnssager.

Måske er årsagen 1812

De har haft fire gange så mange af den slags sager i år sammenlignet med 2011.

En del af årsagen for de ekstra henvendelser kan rettes imod telefonnummeret 1812, det nye nummer til dyrenes vagtcentral, som formodes at have fået antallet af henvendelser til at stige.

FacebookTwitter