Kaffe påvirker stofskiftet

Kaffe er ofte det første, vi tænker på om morgenen. Men for meget af den sorte opkvikkende drik kan give en mild form for diabetes, viser dansk forskning. Kaffen halverer nemlig kroppens naturlige insulin.

Tre-fire kopper kaffe om dagen kan næsten halvere virkningen afkroppens naturlige insulin, skriver Politiken.

Koffein påvirker sukkerstofskiftet, så det svarer til, atkaffedrikkeren har en mild type 2 diabetes, også kendt somgammelmandssukkersyge.

Det påviser en gruppe danske forskere i en undersøgelse, der nuer offentliggjort i sukkersygeforskningens fineste tidsskrift, detamerikanske Diabetes.

- Vores undersøgelse kan godt læses som et budskab til alle, derdrikker lidt for meget kaffe hver dag. Hold igen, siger en afforskerne, professor Erik A. Richter fra Rigshospitalet.

Man mærker ikke et halveret stofskifte

Han siger, at det ikke kan udelukkes, at for meget kaffe kan skubbemennesker, der i forvejen ligger tæt på grænsen til type 2diabetes, ud over kanten og give dem sukkersyge.

- Nogle mennesker får symptomer som halsbrand eller letterehjertebanken ved at drikke for meget kaffe, men man mærker ikke, atsukkerstofskiftet bliver halveret, siger Erik A. Richter.

Han anbefaler kaffedrikkere at dyrke meget motion, fordi det fårinsulinet til at virke bedre, så koffeinens skadelige virkningophæves.

Facebook
Twitter