Kammeradvokaten anmeldt for momssvindel

Civilingeniør Bent Nilsson har i dag politianmeldt blandt andre Kammeradvokaten for momssnyd. Kammeradvokaten afviser, at der skulle være kød på sagen.

Bent Nilsson har meldt en stribe advokater - herunder Kammeradvokaten Boris Frederiksen - til politiet for momssvindel. (Foto: Kristian Sloth Kristensen)

Bent Nilsson har i mere end ti år kæmpet for at få omstødt konkurssagen mod sit byggefirma, der blev erklæret konkurs i 2004. Hans årti-lange kamp blev oprullet i mandags i DR Dokumentaren 'Advokaternes tag-selv-bord'.

I dag politianmeldte Bent Nilsson kuratorerne i sit konkursbo for blandt andet momssvig. Anmeldelsen vedrører uberettiget berigelse på bekostning af andre og består af påstande om i alt syv overtrædelser af straffeloven.

Blandt de politianmeldte advokater er Boris Frederiksen og Rune Derno fra Kammeradvokaten. - Jeg har det rigtig godt med at aflevere denne politianmeldelse, fordi den bygger på dokumenterede facts, siger Bent Nilsson til DR.

Momssvig for 1.480.000 kronerBent Nilsson har angiveligt skaffet sig en række af Kammeradvokatens interne dokumenter, der skulle dokumentere, at Kammeradvokaten som kurator i konkursboet uberettiget har fået cirka 600.000 kroner tilbage i moms for omkostninger, der slet ikke er bogført i boet.

Desuden skulle Kammeradvokaten have fået cirka 880.000 kroner tilbage i moms for udgifter, som der ikke er momsfradrag på.

Pengene endte ifølge Bent Nilsson i advokaternes egne lommer, da der efter konkursbehandlingen ikke var penge til kreditorerne, men kun til at dække kuratorernes salær.

- Jeg kan dokumentere det hele, og det bedste er, at jeg kan dokumentere det med Kammeradvokatens egne papirer, siger Bent Nilsson.

Advokat Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten afviser fuldstændig, at der skulle være noget om snakken.

- Det tager vi med knusende ro. Det er så langt ved siden af skiven, at vi har svært ved at forholde os til det, siger Boris han til DR.

SKAT ændrer praksis efter DR-dokumentarI DR-dokumentaren 'Advokaternes tag-selv-bord' stiller flere eksperter alvorligt spørgsmålstegn ved, at SKAT gennem de seneste 20 år har ladet konkursboer opkræve moms uden at være momsregistrerede.

Efter at dokumentaren blev sendt, meddelte skatteminister Benny Engelbrecht, at SKAT nu ændrer praksis, så konkursboer fremover skal være momsregistrerede.

Skatteminister Benny Engelbrecht har forsikret, at staten gennem de 20 år ikke er gået glip af penge, selv om konkursboer har kunnet opkræve moms uden at aflægge det tre-måneders momsregnskab, som alle andre virksomheder skal aflægge.

Spørgsmål til ministeren

Flere folketingspolitikere stiller nu udvalgsspørgsmål til skatteministeren om, hvordan han kan være sikker på, at det ikke har givet staten et provenutab, at tusindvis af konkursboer gennem 20 år har opkrævet moms uden at være momsregistreret.

- Hvis alle danske virksomheder snød med moms, som Kammeradvokaten har gjort i min sag, var SKATs kasse gabende tom, siger Bent Nilsson.

Hvis Bent Nilsson får ret i sin påstand om, at der alene i hans sag er sket momssvig for over 1.400.000 kroner, så vil det gennemhulle skatteministerens påstand om, at staten ikke har lidt provenutab ved den praksis, som ministeren - i kølvandet på DR-dokumentaren - nu skynder sig at lave om.

For hvis det er sket i Bent Nilssons sag, kan det også være sket i tusindvis af andre sager.

DR sætter den kommende tid fokus på konkurser. Her på dr.dk kan du læse meget mere om kortlægningen af de seneste ti års konkurser, og du kan fortælle om dine personlige oplevelser med at gå konkurs her