Kampagne mod doping i motionscentre

Bissen skal skrues på over for de motionister, som bruger doping til at få større muskler. Flere kampagner skal få motionisterne til at fravælge de ulovlige hormoner og anabolske steroider.

Regeringen vil sætte en handlingsplan igang for at komme dopingen til livs.

Sved på panden er helt ok. Men Det skal være slut med at bruge ulovlige midler for at få musklerne til at vokse.

Politikere og myndigheder vil stoppe de mange tusinde motionister, som bruger doping for at se musklerne vokse.

Offentlig autorisation

Regeringen har en handlingsplan parat. Også Anti Doping Danmark, ADD begynder på en kampagne over tre år, som skal stoppe doping. Det skriver Berlingske Tidende.

Kulturministeriet og Indenrigs- og Sundhedsministeriets plan vil komme i løbet af august. Formentlig indeholder den et krav om, at motionscentre skal have offentlig autorisation.

ADD vil også lave aftaler om dopingkontrol i motionscentre organiseret under Dansk Fitness og Helse Organisation. Det vil sikre en dopingtest af halvdelen af de 380.000 motionister i landets centre.

Dødsfald og hjertestop

Doping er farlig og kan medføre dødsfald og hjertestop til depressioner og humørsvingninger.

Det er endnu uvist, hvor mange der doper sig ulovligt. Et gæt er 15.000-20.000 danskere. Langt de fleste er unge mænd.

Undersøge omfanget

Doping skal nu undersøges, og det samme skal de unges forhold til doping.

- Det vil gøre det nemmere at målrette oplysnings- og forebyggelsesarbejdet, siger Jakob Berget fra ADD og udpeger i den forbindelse tekniske skoler og produktionsskoler som mulige indsatsområder.

Misbruget er senest blevet afsløret i forbindelse med, at ADD foretog 19 prøver i motionscentre tilknyttet DGI. Otte af prøverne var positive, og straffen var i alle tilfælde udelukkelse fra motionscentrene i to år.

Facebook
Twitter