Kampagne vil have dig til at droppe delfinshowet: 'Kan kun beskrives som dyremishandling'

World Animal Protection har tidligere kæmpet mod ture på elefantryg.

Hos rejseselskabet Tui er det stadig muligt at booke en tur til en delfinpark på Tenerife. (Foto: Carina Heckscher © Scanpix)

Du skal tænke dig rigtig godt om, inden du tager familien med ind og se delfiner på sommerferien sydpå.

Det mener dyrevelfærds-organisationen World Animal Protection, der har sat gang i en ny kampagne med titlen 'Ferieunderholdningen bedrager', som skal oplyse turister om, hvad de reelle forhold er for dyr i underholdningsbranchen.

For mange af dem, der vælger oplevelser med vilde dyr, er dyreelskere eller har en fascination af dyr, fortæller direktør i World Animal Protection Danmark Gitte Buchhave.

- Men folk kender ikke til de lidelser, dyrene gennemgår. Og derfor har vi som organisation en meget stor opgave med at oplyse om de faktiske forhold i branchen, så dyrevenner ikke af uvidenhed kommer til at støtte en industri, som kun kan beskrives som dyremishandling, siger hun.

Har før haft succes med elefanter

World Animal Protection har tidligere haft succes med kampagner om ture på elefantryg og håber derfor på, at den nye kampagne kan gøre samme forskel for delfiner.

World Animal Protection har tidligere kørt kampagner mod ture på elefantryg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

- Det har virkelig rykket folk, så der nu er 73 procent af danskerne, som ikke synes, at det er acceptabelt at ride på elefanter under deres ferie. Og det er der, vi skal op med delfinerne også, men det kræver en masse oplysning om de faktiske forhold, siger Gitte Buchhave og henviser til organisationens egen undersøgelse.

Hun understreger, at uanset hvor gode forhold delfinerne har, vil det aldrig være godt nok til, at det bliver acceptabelt at holde dem på den måde.

- Uanset bassinets størrelse er det ganske enkelt ikke muligt for en delfin at trives i et delfinarie, siger hun.

Reklamer hos Spies og Tui

Som konsekvens af de kampagner, der har oplyst om ture på elefantryg, har flere danske rejseselskaber fået et øget fokus på dyrevelfærd.

Der er til gengæld stadig delte meninger, når det handler om delfinshows.

På Spies' hjemmeside har man i denne uge kunnet bestille en udflugt til en dyrepark på Tenerife med et delfinshow. Selskabet fortæller dog, at turen var havnet på hjemmesiden ved en it-fejl.

Her ses delfiner i det fri - ude i havet. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Men hos Tui er det stadig muligt at booke turen til selvsamme park, og sådan vil det blive ved med at være, oplyser selskabets pressechef, Mikkel Hansen.

- Så længe at parken overholder de globale retningslinjer, som er på området, vil vi fortsætte samarbejdet, siger han.

Facebook
Twitter