Her er uddannelserne med de højeste karaktergennemsnit 

Topscoreren er en multimedieuddannelse, der kræver et snit på 11,7.

Designuddannelserne i Kolding og København er nogle af de uddannelser, der kræver de højeste karaktergennemsnit. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Rettelse: Det fremgik tidligere, at designeruddannelsen på Det Kongelige Akademi udelukkende har kvote 2 optag. Det er ikke korrekt.

Karaktergennemsnittet.

Det er det, der afgør, hvilken uddannelse man kan komme ind på - i hvert fald hvis man søger optagelse på en videregående uddannelse via kvote 1-systemet.

Her er det nemlig udelukkende ens karaktergennemsnit, der afgør, om man kommer ind på et bestemt studie.

Og der er gamle kendinge på listen over uddannelserne, der kræver de højeste snit. Du kan se listen herunder.

Flere uddannelser kræver lavere snit

Der er dog ingen grund til at fortvivle, hvis du ikke sidder med et gennemsnit i den højeste ende af karakterskalaen.

Du kan her se en top 10 over de uddannelser, der har de laveste krav til karaktergennemsnittet.

Derudover er der også flere uddannelser, der udelukkende optager studerende på kvote 2 - det vil sige studier, hvor man optages på andre meritter end kun karaktergennemsnittet.

Det kan eksempelvis være en motiveret ansøgning eller en optagelsesprøve.

Det gælder blandt andet journalistikstudiet i både Aarhus og Odense, uddannelsen til klinisk tandtekniker på Aarhus Universitet, arkitektstudiet på Arkitektskolen i Aarhus eller psykomotorikstudiet på VIA i Randers.

Der findes også uddannelser, der har fri adgang. Det vil sige, at de inden årets optagelse garanterer, at de vil optage alle ansøgere, der har en adgangsgivende eksamen og opfylder eventuelle uddannelsesspecifikke adgangskrav.