Kan have taget MDMA: To piger indlagt på intensiv

Politiet efterforsker, hvordan stoffet er kommet i cirkulation, efter at to piger er kommet på hospitalet.

To piger mistænkes for at have indtaget stoffet MDMA, som for nylig var skyld i en 15-årig drengs død. (Foto: handout © Scanpix)

To piger på 15 og 16 år blev klokken halv syv i morges indlagt til intensiv behandling på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Pigerne har formentlig indtaget stoffet MDMA eller et lignende stof, oplyser politiet.

Omkring kl 11 oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD, at de to teenagepiger er ved bevidsthed, og de er uden for livsfare, skriver politiet på Twitter.

De to blev indlagt fra Fanø og har formentlig i aftes været til fest enten på Fanø eller i Esbjerg-området. Der kan derfor være andre unge, der også har taget stoffet.

Helle Lundberg, kommunikationsrådgiver, Syd- og Sønderjyllands Politi, fortæller til DR Syd, at man ser med stor alvor på den her sag:

- Det er forfærdeligt farligt, at der åbenbart cirkulerer nogle stoffer, som man ukritisk indtager. Stofferne kan være det, man tror, det er, men det kan også være blandet op med helt andre stoffer. Og så kan det være frygteligt farligt, siger Helle Lundberg.

- Vi har selvfølgeligt sat en efterforskning i gang, omkring hvordan stoffet er kommet i cirkulation, og hvem det er, der distribuerer det, understreger hun.

Syd- og Sønderjyllands Politi beder derfor alle forældre i området om at tjekke, hvordan deres teenagere har det.

MDMA er en kemisk forkortelse af det oprindelige aktive stof i ecstasy, skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Få dage efter MDMA-relateret dødsfald

Det er kun få dage siden, at en 15-årig dreng fra Haslev døde efter at have indtaget MDMA.

Den nu afdøde 15-årige og en jævnaldrende kammerat blev begge syge, efter at de havde indtaget stoffet 2. februar.

De blev begge indlagt på Køge Sygehus. Den ene af drengene blev dog udskrevet igen kort efter, mens den anden dreng kom i kunstig koma og senere overført til Rigshospitalet, hvor hans liv efter næsten to ugers kamp altså ikke stod til at redde.

Politiet anholdt efter indlæggelsen to personer, der begge erkendte, at de havde solgt stoffet. Den ene af de sigtede blev varetægtsfængslet frem til 21. februar. Han nægter skyldig i at skulle have bragt andres liv i fare.

Efter at den 15-årige afgik ved døden, har politiet intensiveret sin efterforskning for at få fat i bagmændene. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fortalt til DR Nyheder, at de egentlige bagmænd skal findes i rocker- og bandemiljøet.