Kanaler går i sort: YouSee og Discovery kan ikke lande aftale

Samarbejdet stopper fra årsskiftet og dermed kan 1,2 millioner kunder ikke tilgå Discoverys kanaler.

YouSees kunder kan fra det nye år ikke se Danmarks herrelandshold i fodbold i deres bestræbelser på at komme til EM. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

YouSee og Discovery har ikke kunnet lande en aftale før deadline. Det betyder, at de helt stopper samarbejdet fra årsskiftet, oplyses det i en pressemeddelelse.

YouSee bekræfter ligeledes, at det ikke er endt i en aftale overfor B.T.

- Vi når ikke at lave en aftale, og derfor fortæller vi nu, at Discoverys indhold ikke er tilgængeligt for YouSees kunder efter den 1. januar, siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee, til B.T..

Jacob Mortensen siger videre, at han er ked af, at de ikke når en aftale, da han mener, at det rigtige er, at YouSees kunder har adgang til indholdet.

Det afbrudte samarbejde betyder, at YouSees cirka 1,2 millioner kunder fra nytår ikke kan se kanaler som Eurosport, Kanal 5 og 6'eren.

Det betyder blandt andet, at YouSees kunder ikke kan se kvalifikationskampe for Danmarks herrelandshold i fodbold.

Discovery afviste tilbud

Parterne har ellers forhandlet siden foråret. I september kom det dog til et foreløbigt brud, da YouSee varslede, at Discoverys kanaler ikke ville være en del af distributørens faste pakker fra januar 2020.

I stedet ønskede YouSee at gøre Discoverys kanaler til en del af bland selv-universet - altså at man kunne få dem ved aktivt at vælge dem. Det har Discovery i flere omgange afvist.

- Desværre har vi endnu ikke kunnet finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discoverys kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet, siger Jacob Mortensen, direktør hos YouSee, i pressemeddelelsen.

YouSee har den seneste måned informeret alle kunder med faste tv-pakker om de ændringer, der træder i kraft ved årsskiftet. De kommende uger vil kunder med Bland Selv også modtage information om de forestående ændringer.

I pressemeddelelsen lyder det også, at man vil fortsætte med at forhandle med Discovery for igen at få deres kanaler med i YouSees kanaludbud.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk