Tema Psykiatersagen

Karin Linnemann mistede sin søn: Det vil betyde alt at få dødsfald undersøgt

Sundhedsminister vil til bunds i dødsfald blandt hjerneskadet psykiaters patienter.

Jævnligt tænker Karin Linnemann på, hvad der førte til, at hendes søn døde som 27-årig. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

På sin mobiltelefon klikker Karin Linnemann et foto frem af sin søn Jakob Laugesen Madsen. Han har strithår og smiler på billedet.

Selvom det snart er syv år siden, at Karin Linnemann mistede sin 27-årige søn, har hun svært ved at komme videre.

To spørgsmål bliver ved med at dukke op hos hende. Døde hendes søn af en overdosis heroin, som lægerne i obduktionsrapporten antager?

Psykiatersagen

I årevis kunne en hjerneskadet psykiater fra Vestjylland praktisere, før Sundhedsstyrelsen stoppede ham i 2013. Gennem årene var han involveret i dødsfald og alvorlige fejlbehandlinger, viser DR Nyheders afdækning. Sagen har blandt andet ført til, at Sundhedsstyrelsens direktør blev fyret, at psykiateren er blevet sigtet af politiet, og at flere tusind tilsynssager skal kulegraves.

Gå til tema

Eller spillede behandlingen hos en psykiater, der viste sig at være hjerneskadet, også ind?

Dødsfald skal undersøges

Spørgsmålene er aldrig blevet besvaret med sikkerhed.

Derfor er Karin Linnemann taknemmelig for, at sundhedsminister Sophie Løhde (V) nu vil til bunds i mulighederne for at undersøge 65 dødsfald blandt patienter hos den psykiater, Jakob Laugesen Madsen var patient hos.

- Det er jeg bare så glad for. Det betyder alt, siger Karin Linnemann.

Selv har Karin Linnemann tidligere i januar anmeldt sagen til politiet i håbet om, at deres efterforskning kan give hende flere svar.

- Det betyder alt for mig, at jeg kan få undersøgt, hvad det var, han døde af. Så jeg kan få afsluttet det, lagt låg på og komme videre, siger hun.

Du kan læse hele historien om Jakob Laugesen Madsen her

Her er et af de billeder, som Karin Linnemann gemmer af sin søn Jakob på sin mobiltelefon. (Foto: PRIVAT © privat)

Sigtet for dødsfald

Den hjerneskadede psykiater er hverken tiltalt eller dømt i sagen om hans patienter.

I december 2015 blev han imidlertid sigtet efter § 250 i Straffeloven. Han risikerer op til otte års fængsel for at have efterladt patienten Jan Eggertsen i en hjælpeløs tilstand i en campingvogn på sin ejendom.

Politiet afventer i øjeblikket en mentalundersøgelse af den tidligere psykiater. Derefter bliver der taget stilling til, om manden skal tiltales.

DR Nyheder har fortalt om flere af de 65 patienter, der i dag er døde. Du kan læse deres historier og dykke ned i hele sagen på temasiden her.