Karneval i Aalborg: Fem kvinder udsat for sex-overgreb

Tre kvinder blev voldtaget ved årets karneval, oplyser Nordjyllands Politi.

Der er blevet anmeldt fire voldtægter, efter det største karneval i Aalborg nogensinde. De to kvinder på billedet har intet med artiklen at gøre. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Med et rekordstort antal besøgende var årets karneval i Aalborg en stor folkefest, men mindst fem kvinder vil ikke have gode minder om karnevallet år 2015.Tre af dem blev nemlig voldtaget og de to sidste blev udsat for voldtægtsforsøg, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.Den første voldtægt fandt sted allerede midt på eftermiddagen, da en 36-årig kvinde klokken 15.20 blev voldtaget i en baggård til Vesterbro.Kort efter gik det ud over en 24-årig kvinde, som klokken 15.30 i Sankt Jørgens Gade blev forsøgt voldtaget.Ved 22-tiden blev en 23-årig kvinde voldtaget på Nytorv og 20 minutter senere blev en 16-årig pige forsøgt voldtaget på Godsbanen. Den sidste anmeldelse kommer fra en 22-årig kvinde, der klokken 01.55 blev voldtaget på Mølle Plads.Ved at kontakte mistænkteI tre af sagerne har politiet en formodning om, hvem gerningsmændene er.- Dem skal vi nu have kontakt med og høre, hvad de har at sige, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen til Ritzau.Nordjyllands Politi vil gerne høre fra vidner, som måtte have set eller bemærket noget i forbindelse med de fem overgreb.Største karneval i Aalborg nogensindeIfølge arrangørerne er årets karneval det hidtil største. Langt de fleste af deltagerne har opført sig ordentligt, oplyser Nordjyllands Politi.

I alt er der anholdt 17 personer - heraf to for lommetyveri. De øvrige sigtelser drejer sig om vold og beruselse.- Set i forhold til de mange tusinde mennesker, der er samlet i Aalborgs centrum, synes jeg, at det er få sager, der er anmeldt, lød vurderingen fra den ansvarlige for politiets indsats under karnevallet, vicepolitiinspektør Poul Severinsen, lørdag.Over 150 tissetrængende personer har desuden fået en bøde for at urinere i gaderne eller i opgange.Småkoldt vejr og højt humørDe i alt tre karnevalsoptog, der slangede sig gennem gaderne, startede forskellige steder og bevægede sig derefter mod Kildeparken. Trods småkøligt vejr var humøret højt, skriver Nordjyske.

Allerede fredag var der solgt et rekordstort antal - eller 31.000 - af de armbånd, der gav adgang til Kildeparken samt til aftenens fest i Spritfabrikkerne.- Paraderne er større i år. Det er der ingen tvivl om. Lige nu skyder vi på 65.000 (solgte armbånd, red), måske flere, sagde Reimer Ivang, talsmand for karnevallet, lørdag eftermiddag til Nordjyske./ritzau/

Facebook
Twitter