Karoline fra Solrød skal til Bornholm for at få sit kørekort

Lange ventetider på køreprøvetider tvinger Karoline Toft til at bruge tid og penge på en tur over sundet.

Karoline Toft har taget tog og bus eller fået lift af nogle veninder til skole, imens hun venter på at komme til køreprøve.

Det er nogle uger siden, at Karoline Toft på 18 år bestod sin teoriprøve, men hun kan stadig ikke sætte sig lovligt bag rattet.

For ligesom mange andre har hun ventet på at få en tid til en køreprøve.

- Det har taget rigtig lang tid. Det er irriterende at gå og vente, lyder det fra eleven.

Karoline Toft bor i Solrød, men er i gang med at uddanne sig til frisør i København. Derfor ville hun egentlig bare gerne have kørekortet i hus hurtigst muligt.

- Jeg har lang vej hver dag med tog og bus, siger hun.

Det bliver dyrere og dyrere for hver time, jeg skal tage.

karoline toft, køreskoleelev

Nu skal hun dog ikke vente meget længere, for den 1. maj skal hun have testet sin evner til at finde koblingspunktet og kigge over skulderen.

Så skulle man tro, at alt var i sin skønneste orden, men der er et men.

Karoline Tofts køreprøve foregår på Bornholm.

- Det var den eneste mulighed, ellers skulle jeg vente 2-3 måneder yderligere, og det har jeg ikke lyst til, fordi det bliver dyrere og dyrere for hver time, jeg skal tage med Thomas (red. kørelæreren), siger Karoline Toft.

Andre køreskoleelever tager fra Sjælland til Fyn og Jylland for at komme til prøve, og Dansk Køreskole-Union siger, at problemet med ventetider er værre end nogensinde før.

Derfor mødes de i dag med Transportudvalget for at finde en løsning.

Tid er penge

Udover at Karoline Toft skal bruge seks nattetimer på Bornholmerfærgen, skal hun betale for at få en ekstra køretime på solskinsøen inden prøven.

Det kommer oveni, at hun allerede har betalt en del mere for at få det lille, lyserøde kort, fordi hun skal vedligeholde sine køreevner, mens hun venter.

- Det koster 600 kroner for hver køretime, jeg tager. Det bliver dyrere og dyrere. Og man skal køre, for ellers glemmer man, hvordan man kører bil, siger køreskoleeleven.

I alt har Karoline Toft måtte slippe 3.000 kroner udover de 10.000 hun betaler for kørekortet på grund af ventetiden.