Kasper er 21 år og seksuelt tiltrukket af børn: 'Jeg føler mig ulækker og klam'

Med et nyt initiativ vil Red Barnet forsøge at hjælpe unge, der ligesom Kasper har pædofile tanker.

- Ofte har jeg mest af alt lyst til at isolere mig fuldkomment, siger Kasper. Modelfoto med grafik: Søren Winther Nørbæk

Kasper har to sider. Den ene er en 21-årig, udadvendt studerende, der bor i Aarhus, dyrker sport og bruger en masse tid med sine venner.

Den anden side er fyldt med en skam, der er så stor, at han ikke kan dele den med nogen.

Ikke engang Kaspers nærmeste familie kender til den, fordi han er bange for, at de så aldrig igen vil have noget med ham at gøre.

Kasper har seksuelle tanker om mindreårige. Han fortæller, at han aldrig har ført sine tanker ud i livet, at han ikke nogensinde ønsker at gøre det, og han tager afstand fra overgreb på børn. Men han fantaserer seksuelt om mindreårige drenge, og han hader sig selv for det.

På de dårligste dage spørger han sig selv, om livet overhovedet er værd at leve.

- Hvor mange har lyst til at leve et liv velvidende, at man har de her tanker og følelser?

Kasper er ikke hans rigtige navn, men DR Nyheder kender hans identitet.

Red Barnet: Farligt at udstøde

Med et nyt initiativ vil Red Barnet nå unge, der som Kasper er seksuelt tiltrukket af børn. Organisationen ønsker med en ny hjemmeside at informere dem om, hvorfor de har de tanker, de oftest godt selv ved, er forkerte, og hvor de kan finde hjælp.

Håbet er, at det i sidste ende vil kunne forhindre, at de nogensinde skulle ende med at forgribe sig på børn, forklarer Per Frederiksen, som er psykolog og seniorrådgiver hos Red Barnet.

- Vi skal nå ud, inden der sker overgreb mod et barn, siger han.

Red Barnets nye tiltag er en hjælpende hånd til den måske mest forhadte gruppe i vores samfund. Mennesker med seksuelle fantasier rettet mod børn vækker væmmelse, had og forargelse.

Og det efterlader mennesker som Kasper til sig selv.

- I det store hele er det jo ikke accepteret at have det, som jeg har det, siger han.

Derfor føler han sig ensom med den facade, han trækker på overfor selv sine bedste venner, når han kysser med piger i byen og gør som om, at han er tiltrukket af dem. Det er opslidende at lade som om.

- Ofte har jeg mest af alt lyst til at isolere mig fuldkomment, siger Kasper.

Og det kan være farligt, hvis mennesker med pædofile tanker bliver udstødt eller trækker sig fra samfundet, siger Per Frederiksen fra Red Barnet.

- Det er ikke en god idé at skubbe dem, der har seksuelle tanker om børn hen i et hjørne, hvor ingen kan nå dem, fordi vi ved, at det øger risikoen for overgreb, siger Per Frederiksen.

Red Barnet anslår, at mindst 3.500 mellem 12 og 21 år har seksuelle tanker om børn. Modelfoto med grafik: Søren Winther Nørbæk

Hvorfor skal man hjælpe nogen, der har så forfærdelige tanker?

- Vi skal først og fremmest beskytte børn mod alle former for seksuelle overgreb. Og vi lader børn i stikken, hvis vi ikke tør gå ind i den arena, siger Red Barnets psykolog.

De første tanker

Kasper opdagede, at der var noget galt, lige før han selv blev teenager. Da de andre drenge i skolen begyndte at tale om pigerne, kunne han ikke snakke med.

Pigerne interesserede ham ikke. Det gjorde drenge, der var en smule yngre end ham selv, derimod.

- I starten troede jeg bare, at jeg var homoseksuel. Det i sig selv kan jo også være en udfordring i teenageårene, siger han.

Men mens han selv blev ældre fulgte alderen på dem, han finder tiltrækkende, ikke med. I dag er han stadig tiltrukket af den samme aldersgruppe, som da han selv var i den spæde start af puberteten.

Er man seksuelt tiltrukket af børn, vil det ofte vise sig i de tidlige teenageår, hvor ens seksualitet bliver udviklet. Derfor er det væsentligt at lave et oplysningstilbud målrettet unge, mener Per Frederiksen.

- Vi skal sætte langt tidligere ind, end vi gør i dag. Vi skal sætte ind allerede, når tankerne opstår. Det er der, hvor der er det største forebyggelsespotentiale, siger han.

Føler sig 'ulækker og klam'

Kasper prøver at fortie sine pædofile tanker og forsøger at få dem til at forsvinde ved at holde sig selv travlt beskæftiget med andre ting.

Men det kan være svært at fortrænge tanker, der kan dukke op i alle tænkelige hverdagssituationer.

Det kan være på vej til skole. Fra sit tidligere hjem gik Kasper gerne en omvej til og fra sit uddannelsessted, fordi der lå en folkeskole på den mest oplagte rute.

Det kan være på en tur i supermarkedet. Her kan Kasper pludseligt blive distraheret fra indkøbene, hvis han ser et barn, som han er fysisk tiltrukket af.

- Typisk er det jo en dejlig følelse at se en person, man er tiltrukket af, og det er det også for mig.

Det er "flovt" at indrømme det, siger han. Og kort efter rammer væmmelsen over sig selv.

- Jeg er jo voksen for helvede - jeg bør ikke tænke sådan noget. Jeg føler mig ulækker og klam, når jeg sætter mig i barnets sted, siger han.

'Kan jeg nogensinde få en kæreste?'

Først troede Kasper, at der bare var tale om "en underlig teenage-fase", da han indså, at hans seksuelle præferencer ikke var som de andres.

I dag går han stadig med håbet om, at tankerne forsvinder.

Mens han venter, vokser bekymringerne for fremtiden, og hvad det er for et liv, han kommer til at få.

Kasper håber, at han kan få et forhold til en jævnaldrende. Modelfoto med grafik: Søren Winther Nørbæk

- Skal jeg give afkald på nogensinde at få en kæreste? Og hvis jeg får det, vil jeg så fortælle det til personen?

Og så er der det helt store spørgsmål.

- Ville det være uansvarligt selv at få børn?

Det er nok for de færreste 21-årige, at den slags er hverdagstanker. Men siden Kasper opdagede sine seksuelle præferencer, har han ikke fået det bedre, og det fylder ham med mismod.

Man kan lære at leve med tankerne

Når han taler om fremtiden, klynger han sig til et håb om, at han kunne blive forelsket i en jævnaldrende og få et velfungerende forhold med en på sin egen alder.

Kasper fortæller, at han tidligere har oplevet at blive forelsket i jævnaldrende - senest i en pige for omkring tre år siden.

- Desværre har det ikke været for nyligt, så jeg begynder at miste håbet lidt.

Samtidig vokser frygten i ham. Hvad hvis tankerne vokser? Hvad hvis han får det værre? Kan det få konsekvenser for andre?

- Jeg er bange på vegne af mennesker omkring. Ikke fordi jeg tror, der vil kunne ske noget nu, men jeg ved jo ikke, om det bliver værre eller bedre. Og jeg ønsker ikke at skade nogen børn, siger han.

Ifølge Red Barnet tyder forskning på, at det kan det være svært at ændre ens seksuelle orientering, men man kan ved hjælp af information og behandling blive bedre til at håndtere tankerne og ikke handle på dem, fortæller Per Frederiksen.

- Vi skal alle lære at leve med os selv - også dem, der har seksuelle tanker om børn, siger han.

Med den nye hjemmeside håber Red Barnet på at kunne få unge med seksuelle tanker om børn til at opsøge hjælp og fortælle dem, at de ikke er alene med deres problemer.

Håber, at behandling kan hjælpe

Kasper stødte først selv på ligesindede, da han for halvandet år siden hørte P1-podcasten 'Hjælp mig, jeg er pædofil'.

Indtil da anede han ikke, at andre havde det på samme måde som ham, og han ville i dag ønske, at han langt tidligere var stødt på et tilbud som det, Red Barnet lancerer.

- Det er noget, jeg selv kunne have brugt, da jeg var yngre og ikke helt vidste, hvad det var, jeg følte. Og jeg kan også bruge det nu.

Han tager i øjeblikket tilløb til at komme i behandling for sine pædofile tanker. Det kræver en henvisning fra hans egen læge, og Kasper håber, at han en dag finder modet til at bede om den.

- Jeg håber stadig, at jeg på en eller anden måde kan lægge det bag mig. Eller i hvert fald få det bedre med det. Det ville være dejligt.

FacebookTwitter