Kasper Hjulmand udtager VM-truppen – men lader døren stå på klem for fem spillere

Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, har sat navne på de spillere, som skal repræsentere Danmark ved VM i fodbold.

Landstræner Kasper Hjulmand har udtaget truppen til den kommende VM-slutrunde. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)

Der har været spekuleret længe, men nu er det officielt.

Landstræneren for det danske fodboldlandshold for mænd, Kasper Hjulmand, har sat navne på de spillere, som skal trække i landsholdstrøjen til det kommende VM i Qatar. I hvert fald en stor del af dem.

Landstræneren har nemlig udtaget 21 ud af i alt 26 spillere, der skal med Danmark til VM i Qatar.

Kasper Hjulmand har ikke overraskende fundet plads til profiler som Christian Eriksen, Simon Kjær, Kasper Schmeichel og Pierre-Emile Højbjerg.

Inden landstræneren satte navne på sin VM-trup, fortalte om den ambivalente følelse, han har omkring, at Qatar er værtsland.

- Vi glæder os til VM. Det er det største for spillere og trænere at være med i.

- Men der er også en bismag. Der er noget i mig, der siger, det er forkert, siger Kasper Hjulmand.

- Det er okay at bakke landsholdet op, men også at være kritisk, fortæller Kasper Hjulmand, direkte henvendt til de danske fans.

En af de spillere, som kan glæde sig over at skulle til VM er målmanden Oliver Christensen, som til dagligt spiller i Hertha Berlin i den tyske Bundesliga. Slutrunden bliver den første for den 23-årige fynbo. (© Ritzau Scanpix)

Døren står på klem til fem spillere

Truppen består af 21 spillere.

Der er egentlig plads til 26 spillere i den endelige VM-trup, men Kasper Hjulmand har valgt at holde døren på klem, fordi han stadig afventer flere uafklarede spørgsmål.

Enkelte spillere, som målmanden Frederik Rønnow og midtbanespilleren Christian Nørgaard, er normalt en del af landsholdstruppen under Hjulmand, men begge døjer med skadesproblemer. Derfor afventer landstræneren lidt endnu.

- Der er nogle spillere, der er spørgsmålstegn ved, og derfor er der stadig fem pladser ledige. Der er ti-tolv spillere, der er i spil til de sidste pladser, fortæller Kasper Hjulmand.

Selvom der blot er en uge til, at landstræneren skal indgive den officielle VM-trup til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), er det den rigtige beslutning at vente med at sætte navn på de sidste, siger han.

- Der kan ske mange ting. Det er uforløst, men det er den rigtige måde at gøre det på. Der er to kampe tilbage for mange af vores spillere, og det kan godt rykke noget, siger landstræneren.

Følgende spillere er foreløbig ikke udtaget, men har tidligere været en del af Hjulmands landshold:

Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Alexander Bah, Jannik Vestergaard, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Christian Nørgaard, Casper Nielsen, Philip Billing, Yussuf Poulsen, Rasmus Højlund, Marcus Ingvartsen, Mohamed Daramy og Robert Skov.

Det vides endnu ikke, hvornår Kasper Hjulmand sætter navn på de sidste spillere, der skal med til VM i Qatar.

Danmarks første kamp ved VM er mod Tunesien den 22. november.