Kasper laver luksus-drinks af kartoffelaffald

Kasper Jacobsen er idémanden bag Lammefjordens Destilleri, hvor tanken er at forvandle skrald til spiritus.

Kasper Jacobsen og hans kolleger har investeret i deres eget destilleri, så de selv kan omdanne restkartofler til alkohol. (Foto: Magdalena Wyszynska © dr)

Antallet af lokale spiritusproducenter og mikrodestillerier stiger i Danmark, og nu er endnu en producent snart klar til at lancere sit produkt på markedet – vodka lavet på kartoffelrester fra Lammefjorden.

Idémanden bag projektet, Kasper Jacobsen, har allieret sig med vvs’eren Jens Læssøe og landmanden Aage Lohmann. Sammen vil de bruge de kartofler, som ikke er salgbare for kartoffelavlerne, og omdanne restproduktet til luksus vodka.

- Når de her kasserede kartofler, som ikke kan sælges i supermarkedet, har været igennem vores anlæg, så skulle de gerne ende med at blive til en lækker vodka. Vi satser på at vores vodka kan ramme markedet i påsken 2017, siger han.

Som for så mange af de andre nyetablerede mikrodestillerier og spiritusproducenter, er mændene bag Lammefjordens Destilleri overbeviste om, at den lokale produktion giver god mening.

- Da ideen med at lave vodka på kartofler opstod, synes vi det var helt naturligt at bruge kartofler fra Lammefjorden, forklarer Kasper Jacobsen, der har bemærket at mange danskere gerne betaler lidt mere for lokale vare.

På Vestsjælland drømmer de om at kunne lave verdens bedste vodka baseret på kartofler, og de tror på, at missionen kan lykkes.

- Vi kan altså godt. Man behøver ikke tage andre steder hen i verden for at finde en god vodka, forklarer Kasper Jacobsen.

Facebook
Twitter