A-kasse udbetaler ikke dagpenge til tiden

Et nyt it-system er skyld i, at en af Danmarks største a-kasser med 80.000 medlemmer ikke udbetaler dagpenge til tiden.

Dagpengene er hver måned siden november tikket for sent ind hos 200 medlemmer af DSA. (© DR)

Knap 200 sygeplejersker, fysioterapeuter og ergoterapeuter fra Danske Sundhedsorganisationers a-kasse, DSA, har hver måned siden november sidste år fået udbetalt deres dagpenge for sent.

Problemerne skyldes, ifølge a-kassen selv, et nyt it-system. Forsinkelserne har varieret fra alt mellem en til otte uger. Hver måned har lige under 200 medlemmer ikke fået deres dagpenge til tiden.

Arbejdsmarkedsstyrelsen har kendt til problemerne siden november måned, og formand for DSA Anni Pilgaard erkender, at it-problemerne har været skyld i, at mange medlemmer har stået uden penge på kontoen.

Frustrerende ikke at få besked

På a-kassens hjemmeside klager medlemmerne over manglende udbetaling af dagpenge, lange svartider af sagsbehandling og tekniske problemer med at indsende dagpengeblanketter.

Flere af de medlemmer, som DR Nyheder har været i kontakt med, har udover manglende udbetaling af dagpenge haft meget svært ved at komme i kontakt med a-kassen. Deres mails bliver enten slet ikke besvaret, eller også er svartiderne meget lange.

- Da jeg endelig kom igennem til en studerende, som tastede mit dagpengekort manuelt, troede jeg, at der var styr på det. Men jeg fik stadig ingen dagpenge, og da jeg ringede ind igen, var mit dagpengekort alligevel ikke udfyldt, fortæller sygeplejerske Jannie Renée Christensen.

Først da hun kontaktede a-kassen på deres facebook-side fik hun udbetalt et acontobeløb.

Samme oplevelse har Pia Henriksen haft. For 2,5 år siden, skrev hun over 150 mails til a-kassen. Mange af de mails blev ikke besvaret. Derfor skrev hun direkte til DSA, da hun blev ledig d. 18. november sidste år.

- Jeg var simpelthen så frustreret. Det var denne eneste måde, jeg kunne få kontakt til dem, siger Pia Henriksen.

Har ikke kunnet nå alle sager

Formand for DSA Anni Pilgaard erkender, at de ikke har været i stand til at behandle alle dagpengesager til tiden.

- Når der kommer nyt it-system, så er der udfordringer. Det er også grunden til, at vi meldte ud, at der sikkert ville komme nogle opstartsudfordringer. Og det gjorde der også, siger Anni Pilgaard.

Arbejdsmarkedsstyrelsen bad i november måned sidste år a-kassen om at redegøre for problemerne med det nye it-system. Her fortalte a-kassen, at man arbejdede på at udbetale alle dagpenge til tiden.

Efter at DR Nyheder har gjort Arbejdsmarkedsstyrelsen bekendt med, at DSA stadig ikke har styr på problemerne, har styrelsen igen kontaktet dem. Kontorchef Hanne Lyngesen vil ikke udtale sig, men skriver i en skriftelig kommentar til DR Nyheder.

- På baggrund af de nye oplysninger om forsinket udbetaling til visse af a-kassens medlemmer, har styrelsen taget kontakt til a-kassen og vil snarest få belyst, hvad de vil gøre for at sikre, at medlemmerne får deres dagpenge til tiden fremover.

Ifølge formand Anni Pilgaard vil alle medlemmer kunne forvente at få deres dagpenge til tiden, når vi når marts måned.

Facebook
Twitter