KB-Hallen bliver genopført

Kulturarvsstyrelsen har besluttet, at den nedbrændte KB-Hal skal genopbygges. Der er så meget tilbage af hallen, at det giver mening.

Kulturarvsstyrelsen har besluttet, at den nedbrændte KB-Hal skal genopbygges. Der er så meget tilbage af hallen, at det giver mening. (Foto: © Karin Palshøj, DR)

Der er ikke meget tilbage af KB-Hallen efter den voldsomme brand, der hærgede den 28. september. Men det, der står tilbage, er det vigtigste. Mens næsten alt inventar er reduceret til forkullede stumper, er betonfundamentet sluppet nådigt. Og derfor har Kulturarvstyrelsen nu besluttet, at hallen skal genopbygges, skriver Politiken.

- Vores udgangspunkt er altid, at en fredet bygning skal genopbygges, hvis det giver god mening, og i det her tilfælde har vi nu vurderet, at der er så meget tilbage af hallen, at den skal genopbygges«, siger kontorchef Mogens A. Morgen fra styrelsen til avisen.

Vi har set værre brande

Siden opførslen i 1938 har K.B. Hallen lagt scene til nogle af verdens største stjerner. The Beatles, Jimi Hendrix, Louis Armstrong og mange andre har sikret hallen en stor plads i mange københavneres bevidsthed og hjerter.

Men med storbranden sidste tirsdag så eventyret ud til at være slut. Indvendigt var der nærmest intet tilbage af de historiske rammer.

- Men vi har set værre ting. For eksempel brændte slotskirken på Christiansborg i 1992, og den var virkelig udbrændt. Det her er også alvorligt, men facaderne står der. Og selv om det indvendige er udbrændt, kan hallen godt genopbygges, siger Mogens A. Morgen til Politiken.