Kemikaliemanden fra Fyn er også sexkrænker

Den mand, der er anholdt for det store kemifund i Odense, har samme dna som manden, der har sexkrænket to små piger på Fyn.

En stor mængde kemikalier blev mandag aften fundet i et hus på Skippervænget ved Odense. Naboerne blev evakueret. Det brændte hus ses ikke på billederne, og nu oplyser politiet, at en mand, der blev varetægtsfængslet i sagen, har samme DNA som den mand, der har sexkrænket to små piger på Fyn. (Foto: Line Rasmussen © DR Fyn)

En 40-årig mand har erkendt, at det var ham, der står bag sexovergrebene på to små piger fra Refsvindinge og Øster Skerninge på Fyn.

Det oplyser Henrik Justesen, der er vicepolitiinspektør i Fyns Politi.

Den 40-årige er den samme, som i tirsdags blev varetægtsfængslet i fire uger i en sag om fund af kemiske stoffer i Skibshuskvarteret i Odense, fordi der havde været en mindre brand.

- Desværre kan jeg ikke komme med ret mange detaljer, fordi manden sidder varetægtsfængslet for dobbeltlukkede døre. Det betyder også, at han ikke umiddelbart vil blive fremstillet i grundlovsforhør i denne sag, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen.

Strips og halsedisse

Fundet blev gjort i forbindelse med en ransagning. Her fandt politiet ud over flere kemiske stoffer en rygsæk. Den viste sig at indeholde en halsedisse, strips samt forskellige andre effekter, som politiet ikke ønsker at gøre nærmere rede for nu.

- Da vi hører om strips og halsedisse, sætter vi tingene i forbindelse med sagerne i Refsvindinge og Øster Skerninge. Der blev der også brugt halsedisse og strips. Vi bad om at der blev lavet et mundskrab af manden, og det blev foretaget onsdag. I dag fik vi svar, og mandens dna stemmer overens med den dna-profil, som er fundet på de to piger, siger Henrik Justesen til DR Nyheder.

-Denne sag har fyldt rigtig meget i Fyns Politi. Det er der ingen tvivl om. Men den har i endnu højere grad fyldt meget hos de to berørte familier - ja, i hele lokalområdet. Også derfor er jeg glad for, at kunne fortælle, at vi i dag har fået det afgørende DNA match i sagen, siger Henrik Justesen.

Sagen kort:

Overgrebet mod en 10-årig pige 14. november 2012

Onsdag den 14. november klokken 16.30 modtog Fyns Politi en anmeldelse om et seksuelt overgreb mod en pige. Pigen var klokken 15.05 på vej hjem fra sin Skolefritidsordning (SFO) mod sin bopæl på Longvej, da en ældre bil i en mørk rød nuance kørte op på siden af hende.

Manden i bilen stod ud og tog fat i hende og hev hende ind på bagsædet.

Derefter kørte lidt rundt i området, inden han stoppede bilen og forgreb sig seksuelt på den 10-årige pige.

Pigens øjne var dækkede under overgrebet.

Efter overgrebet mod pigen kørte gerningsmanden hende hen til hovedvejen mellem Refsvindinge og Ørbæk ved Longvej, hvor han satte hende af.

Overgrebet mod 11-årig pige 26. oktober 2012

Overgrebet mod den 11-årige pige skete fredag eftermiddag, kort efter pigen var blevet sat af skolebussen på Brunsvej i Øster Skerninge cirka klokken 14.20. Hun blev kontaktet af en mand i en ældre bordeaux rød personbil.

Pigen forsøgte at stikke af, men manden indhentede hende og satte hende ind i sin bil. Han kørte derefter rundt i området og ned ad en skov/markvej få minutters kørsel fra Brunsvej, hvor han forgreb sig i mod hende.

Bagefter satte han hende af ved Sømarksvej tæt på krydset Balvej/Ravnegårdsvej i Vester Skerninge.

Se vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Henrik Justesen forklare, hvordan politiet fandt gerningsmanden i videoen i toppen af artiklen eller her:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter