Kender du de nye vejskilte? Ny test skal gøre trafikken mere sikker

Vejdirektoratet vil have danskere til at teste deres skilte-viden.

I Danmark er der omkring 300 færdselsskilte, og de er for mange bilister svære at afkode. (© Vejdirektoratet)

Folk, der er ved at tage kørekort, har som regel godt styr på det med vejskilte.

Men med tiden forsvinder teorien måske i glemslen. Eller der indføres nye skilte, der forvirrer folk, der tog kørekort for år tilbage.

I hvert fald viser målinger ifølge Vejdirektoratet, at mange danskere ikke forstår vejskiltenes betydning.

Det skal en kampagne nu lave om på. I en test på internettet kan man teste sig selv i, hvor god man er til af læse skiltene i trafikken.

- Det kan være lang tid siden, man har haft teoriundervisning, og der kan være kommet nye skilte til, som man ikke lærte, da man tog sit kørekort. Nu får man en opdatering på, hvad skiltene betyder og de nye, der er kommet til, siger Rene Arnt, der er Landsformand, Dansk Kørelærer-Union, som sammen med Vejdirektoratet, FDM og Rigspolitiet har været med til at lave fremstødet.

Formålet er en højere trafiksikkerhed. Kan man ikke afkode skiltet for eksempelvis vognbaneskift, kan det skabe potentielt farlige situationer.

- At forstå vejskiltene handler helt grundlæggende om din egen og dine medbilisters sikkerhed på vejene. Derfor har vi valgt en kampagne, som på en sjov måde hjælper med at huske skiltenes betydning, udtaler Niels Tørsløv, der er trafikdirektør i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet lavede samme kampagne i februar 2016, men i oktober sidste år blev 17 helt nye vejskilte taget i brug. Og derfor er der løbende behov for at blive opdateret på området.

I testen fra i år bliver der spurgt ind til ni vejskiltes betydning. Det er dem, som danskerne har sværest ved at forstå, forklarer Rene Arnt fra Dansk Kørelærer-Union.

Du kan teste, hvor god du er til at afkode vejskilte på hjemmesiden skiltmeddet.vejdirektoratet.dk.