Kendt advokat skal betale millionsalær tilbage

Advokatnævnet har overskredet sine beføjelser, mener advokat Christian Harlang.

Advokaten Christian Harlang har indbragt Advokatnævnets afgørelse for domstolene, da han mener, at nævnet har overskredet sine beføjelser. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Advokat Christian Harlang har igen fået alvorlig kritik for "særdeles groft" at have tilsidesat god advokatskik, fastslår Advokatnævnet.

Han er blevet pålagt en bøde på 100.000 kroner, og samtidig skal anpartsselskabet Christian Harlang tilbagebetale et salær på 4,8 millioner kroner.

Offeret i sagen er Det Dansk-Franske Dampskibsselskabs Understøttelsesfond af 1950, som han ifølge nævnet uretmæssigt skal have suget flere millioner ud af.

Christian Harlang har straks besluttet at gå videre med sagen.

"En forkert afgørelse"

- Det er en forkert afgørelse, og jeg har indbragt den for domstolene, siger Christian Harlang.

- Jeg mener, at nævnet har overskredet sine beføjelser, fordi afgørelsen vedrører en sag, der i forvejen verserer ved domstolene, tilføjer han.

I forvejen har Det Dansk-Franske Dampskibsselskabs Understøttelsesfond af 1950 anlagt en retssag mod advokaten, og den er i disse uger i gang ved Københavns Byret.

Det er denne retssag, som Harlang hentyder til.

Såvel fonden som Advokatnævnet mener, at advokaten ikke har kunnet repræsentere fonden gennem en årrække.

Om salæret på siger Christian Harlang, at det drejer sig om syv års arbejde.

- Mit salær er i gennemsnit mindre end det salær, som et andet advokatfirma, Bruun & Hjejle, i gennemsnit har fået, siger advokaten.

/ritzau/

Facebook
Twitter