Kendte advokater giver reklametøj til indsatte i danske fængsler

Justitsministeren kalder praksissen for 'forargelig' og vil have sat en stopper for den.

Advokat Mette Grith Stage fra Stage Advokater er blandt de prominente forsvarsadvokater, der har delt sponsortøj til sine klienter i danske fængsler. Hun kalder det over for Radio24syv for helt almindelig kundepleje. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Indsatte i danske fængsler og arresthuse får udleveret sponsortøj fra nogle af Danmarks største advokatkontorer inden for strafferet.

Det fortæller Radio24syv i dag. Ifølge radiostationen sker der på grund af, at der er kamp mellem advokatkontorerne om de indsatte, der hver især kan indbringe hundredtusindvis af kroner i salærer. Sponsortøjet er ifølge Radio24syv blandt andet hættetrøjer, t-shirts og huer med firmanavne og telefonnumre

Men metoden vækker hård kritik fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K), som kalder det "forargeligt, at vi har advokater, der på den måde deler gaver ud for egen vindings skyld".

- Jeg mener også, at det er i strid med advokaternes egne etiske retningslinjer, siger Søren Pape Poulsen til Radio24syv.

Advokater afviser kritikken

Uddelingen af reklametøj har også vakt kritik fra flere andre sider blandt andet hos Fængselsforbundet, hvor formand Kim Østerbye kalder metoderne "fuldkommen absurde".

Kritikken bider dog ikke på to af landets førende forsvarsadvokater, Michael Juul Eriksen fra TVC Advokatfirma og Mette Grith Stage fra Stage Advokatfirma.

- Det er ikke spor anderledes, end hvis advokater, der arbejder med erhvervsfolk, uddeler vin til deres kunder. De plejer deres klienter, jeg plejer mine klienter, siger Mette Grith Stage til til Radio24syv.

Justitsminister Søren Pape Poulsen køber ikke advokaternes forsvarstaler. Han opfordrer Advokatrådet til at gribe ind og få praksissen stoppet, ellers vil han selv tage affære.

- Hvis advokaterne ikke selv kan finde ud af at rydde op, ja, så kender man mig dårligt, hvis man tror, at jeg ikke kan finde på noget, siger han til Radio24syv.

/DR Nyheder/