Kennelklub: Hold fast i raceforbud

Det vil koste hundeliv, hvis politikerne afskaffer listen med forbudte racer, mener Dansk Kennel Klub, efter at aflivningssag har skabt debat.

Dansk Kennelklub frygter, at fredelige hunde vil dø, hvis forbuddet mod enkelte hunderacer afskaffes. (Foto: Rasto © Stock.xchang)

Listen med forbudte hunderacer skal fastholdes. Det mener Dansk Kennel Klub, som dermed går imod et ønske fra Dyrenes Beskyttelse om at afskaffe listen.

- Listen har den funktion, at pitbull og hunde, som kan nedstamme fra pitbull, ikke bliver anskaffet i samme omfang som tidligere, forklarer Vibeke Knudsen, som er kommunikationskonsulent i klubben, der organiserer 33.000 danske hundeejere.

Dyrenes Beskyttelse har ellers argumenteret for at fjerne listen med ulovlige hunderacer, da problemerne med farlige hunde ifølge foreningen ikke skyldes hundenes race, men deres adfærd.

Menneskers indgriben

- Med hundeavl har vi mennesker gennem nogle hundrede år grebet ind og udvalgt nogle hunde med nogle særlige egenskaber. På den måde har vi udviklet hyrdehunde, jagthunde og hunde, der kan fange rotter, påpeger Vibeke Knudsen, og uddyber:

- Men der er desværre stadig en hel del steder i verden, hvor man synes, at hundekampe er interessante, og til det formål bruger man pitbull. Blandt almindelige hundeejere er der en meget stor bekymring for at møde de her hunde, og der er store områder, hvor folk ikke tør komme med deres hund, for de kan ikke stille noget op, hvis de bliver angrebet.

Tidligere på ugen blussede debatten om hundeloven op, efter at Midt- og Vestjyllands Politi besluttede at aflive to hunde, som mistænkes for at nedstamme fra den forbudte race amstaff.

Hundene er uden stambog, og ejeren kan derfor ikke dokumentere deres ophav, og det fik Dyrenes Beskyttelse til at vurdere, at tusindvis af danske hunde risikerer aflivning af samme grund.

Rimelig grund

Den bekymring deler Dansk Kennel Klub dog ikke.

- Praksis har ikke været, at politiet har kastet sig over alle mulige hunde, og i lovens bemærkninger står der, at der skal være en rimelig grund, påpeger Vibeke Knudsen.

Kennelklubben anslår, at der hvert år fødes mellem 35.000 og 40.000 hunde uden stambog, og politiet har i de tre år, der er gået siden loven trådte i kraft, blot besluttet at aflive 465 hunde med henvisning til forbudt race.

Dansk Kennel Klub mener dog godt, at man kan fjerne nogle af de hunderacer, som ikke har relation til pitbull, fra listen.

/ritzau/

Facebook
Twitter