Kenneth Plummer stævner iværksætter for én krone efter kopi-beskyldninger

Beskyldningerne har ifølge Plummer skadet hans firma økonomisk, og derfor vil han gennemføre et civilt søgsmål.

Kenneth Plummer ankommer til gallapremiere på Ridley Scotts film 'Prometheus' onsdag d. 30 maj 2012 i Imperial i København. (Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2012) (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Iværksætteren Kenneth Tram slipper ikke for en stævning, selvom han i går trak kopibeskyldninger tilbage mod den tidligere generaldirektør i DR, Kenneth Plummer, og gav ham en uforbeholden undskyldning.

Det oplyser Kenneth Plummer i en skriftlig kommentar til DR Nyheder, hvor han begynder med at sige, at han er glad for undskyldningen.

- Det kan endvidere bekræftes, at Ronald A/S og Kenneth Plummer individuelt har stævnet en privatperson for injurier og krænkelse i henhold til Markedsføringsloven. Sagsøgte privatperson har erkendt krænkelserne og har tilkendegivet at ville tage bekræftende til genmæle. Erkender-dommen forventes afsagt inden for ganske få måneder, skriver Plummer, der ikke har ønsket at give et uddybende interview til DR Nyheder.

Striden mellem Tram og Plummer begyndte den 11. juni, hvor førstnævnte i et opslag på Facebook beskyldte Kenneth Plummer for at have kopieret hans idé til en såkaldt vindhætte til en smartphone,

Beskyldningerne blev fremsagt, fordi Kenneth Tram tilbage i februar havde fortalt Plummer om produktet under et forretningsmøde.

Kenneth Plummer kunne dog fremlægge dokumentation for, at hans firmas produkt var i produktion mere end et halvt år før mødet med iværksætteren. Samtidigt oplyste han, at han ville stævne Kenneth Tram for injurier.

Stregkoden på Ronald A/S' produkt matcher den stregkode, der blev aftalt, da virksomheden i august bestilte dem hos en producent i Kina. (© DR Nyheder)

En sag af principiel karakter

Men til trods for, at Kenneth Plummer nu fører truslerne om et civilit søgsmål ud i livet, så har han ingen intentioner om at blanke Kenneth Tram af økonomisk. Sagen har nemlig udelukkende en "principiel karakter" for Plummer og hans virksomhed, Ronald A/S.

- For både Ronald A/S og Kenneth Plummer har krænkelserne været særdeles skadende, også økonomisk. Spørgsmålet om, hvad man udokumenteret kan tillade sig at skrive om virksomheder og privatpersoner har imidlertid principiel karakter for Ronald og Kenneth Plummer, hvilket også afspejles i sagsøgers krav til økonomisk kompensation: 1 krone, skriver Plummer.

DR Nyheder har forsøgt at få en uddybende kommentar til sagen fra iværksætteren Kenneth Tram. Det er indtil videre ikke lykkedes.

KOPIKRIGEN KORT

  • Den 11. juni skriver Kenneth Tram et opslag på Facebook, hvor han beskylder Plummer for at have stjålet idéen til en såkaldt vindhætte til en smartphone.

  • Kenneth Plummer benægter alle beskyldninger og siger, at han overvejer en injuriesag.

  • På trods af dette vælger Netto at tage produktet af hylderne, og det kommer ikke tilbage, oplyser Nettos marketingschef.

  • Den 15. juni fremviser Plummer et dokument til DR Nyheder, der viser, at hans firma i juni sidste år havde afgivet en ordre på produktionen af vindhætterne til en kinesisk producent. Det er altså mere end et halvt år før, at Kenneth Plummer og Kenneth Tram talte om idéen første gang.

  • Kenneth Tram fastholder samme dag sine beskyldninger: "Jeg har gennemgået forløbet i mit hoved igen og igen, og jeg står ved, hvorfor jeg skrev, som jeg gjorde, den 11. juni," skriver han på Facebook.

  • Den 7. juli trækker Kenneth Tram sine beskyldninger tilbage i endnu et Facebook-opslag: "Jeg har erfaret, at jeg har givet urigtige oplysninger."

  • Kenneth Plummer har dog valgt at stævne

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk