Khader blev reddet fra brøler

Naser Khader var parat til at forbyde burkaer i folks private haver. Men han fortrød, da Jyllands-Posten tjekkede hos K-ledelsen.

Naser Khader ville forbyde burkaer helt hjem i folks private haver. Men han fik lov at fortryde sit citat i Jyllands-Posten. (Foto: DR © DR)

Naser Khader begik en brøler på sin første dag som konservativ integrationsordfører. Da han mødtes med to journalister fra Jyllands-Posten og fortalte om sit nye burka-udspil, gik han længere end det hidtil har været fremme i offentligheden, skriver fagbladet Journalisten.

- Hvis man skal tillade burka, når man går i sin have, så skal man til at lave mange undtagelser. Derfor kan vi lige så godt være konsekvente og sige, at burkaen ikke hører hjemme i Danmark, sagde Khader i det oprindelige interview.

Fortrød sine ord

Journalisterne skrev artiklen og afleverede den til avisen. Af artiklen fremgik det blandt andet, at ingen partier i folketinget umiddelbart kunne gå ind for forslaget i den form, som Khader skitserede det. Men artiklen blev aldrig trykt i den form, som den blev afleveret.

Jyllands-Postens nyhedschef Pierre Collignon sørgede ifølge Journalisten for, at der blev ringet til de Konservative og spurgt til den markante udmelding. Og så fortrød Naser Khader pludselig sine ord.

Skrev selv artiklen om

De to JP-journalister fastholdt, at Naser Khader havde udtalt sig som beskrevet, og ville ikke lade ham fortryde sin udtalelse. Men Pierre Collignon var uenig. Han satte nu en anden journalist til at ringe rundt til de politiske ordførere igen og skrev selv om på artiklen.

Nyhedschef Pierre Collignon kan godt se, at det kan virke som om, at avisen har advaret den konservative ledelse:

- Ja, det kan jeg godt forstå. Og det gjorde vi da på sin vis også. Du kan stille så mange spørgsmål og researche så meget, at de får lejlighed til at tænke sig om, siger Pierre Collignon til Journalisten.

Facebook
Twitter