Khader efter skyderier i København: Lad militæret aflaste politiet

Politiet skal have frigivet ressourcer, så de kan koncentrere sig om at komme banderne til livs, mener De Konservatives retsordfører.

Politiet skal have frigivet ressourcer til at at komme bandekonflikten til livs, mener Naser Khader (K). (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Har politiet ikke ressourcerne til at håndtere den eskalerende bandekonflikt i København, skal militæret sættes ind og klare nogle af politiets andre opgaver, så de kan koncentrere sig om at komme banderne til livs.

Det mener De Konservatives retsordfører Naser Khader.

- Politiet må ind og være synlige. Og hvis politiet ikke har ressourcer nok, så må man bede om forstærkning fra andre kredse. Det gjorde man i Aarhus Vest for nyligt, og det lykkedes at styre banderne derovre - det samme må man gøre i København.

- Og har man slet ikke ressourcerne, kunne man bede militæret om at hjælpe til med nogle andre opgaver, som politiet har i øjeblikket - eksempelvis bevogtningsopgaver - så politiet bruger deres ressourcer til at gå efter bandemedlemmerne, siger Naser Khader.

Hans udmelding kommer efter de seneste mange dages skyderier i København - skyderier, politiet formoder er relateret til en eskalerende konflikt mellem banden Loyal to Familia og en gruppering fra Mjølnerparken og Københavns Nordvestkvarter.

To skudepisoder i går

I går blev politiet først kaldt ud til et skyderi i Rovsingsgade på Østerbro, hvor en person blev ramt. Fire personer blev efterfølgende anholdt.

Og få timer senere fandt endnu et skyderi sted - denne gang i Tingbjerg, hvor en 17-årig dreng blev ramt af skud i foden.

De to gerningsmænd kørte væk fra stedet på en sort knallert ad et stisystem i retning mod Høje Gladsaxe og er stadig på fri fod.

- Det er selvsagt uden modstykke en kujonagtig og vanvittig handling at komme kørende på en scooter og så skyde på den første og bedste, man tilfældigvis møder på stien, udtalte Københavns Politi i går aftes og opfordrede parterne til at ”stoppe vanviddet”.

Politiet har allerede indført visitationszone på Nørrebro og i Nordvest, Brønshøj samt Husum, og i forgårs blev zonen både udvidet og forlænget, så politiet uden konkret mistanke kan visitere borgere inden for området.

Facebook
Twitter