Khader: Grimhøjmoskeen er Islamisk Stats rejsebureau

Den konservative politiker mener, at moskeen har fungeret som terror-rede.

Naser Khader: Grimhøj har efter min opfattelse fungeret som terror-rede. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)

Naser Khader (K) melder sig i koret af politikere, der raser mod Grimhøjmoskeen i Aarhus.

- Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, men vi skal undersøge muligheden for at lukke den moske, siger Khader til P1 Debat.

Han peger på, at der findes omkring 10 moskeer i Østjylland, men Grimhøj er den eneste, der prædiker salafisme.

- Ideologisk er de i familie med Islamisk Stat og Al-Qaeda. Det er dybt problematisk, at de nærmest fungerer som Islamisk Stats rejsebureau. Op mod 30 unge med muslimsk baggrund fra Østjylland, der er rejst til Syrien, har været forbi den her moske, siger han.

Hvis man lukker Grimhøjmoskeen, finder de så bare ikke et nyt sted?

- Det kan godt være, men vi skal gøre det så vanskeligt for dem som muligt at lave dét, de kalder "familiehygge," hvor kvinder og børn kommer og hører på deres vrøvl.

Optagelserne fra TV2 viser den kendte, danske imam Abu Bilal, som underviser en gruppe kvinder i, at blandt andet utroskab skal straffes med stening eller piskeslag.

- Hvis vi virkelig mener, at vi skal gøre noget imod radikalisering, så kan vi ikke undgå at gøre noget mod Grimhøj, der efter min opfattelse også har fungeret som terror-rede, siger Khader.

Sagen om Grimhøjmoskeen

  • TV 2 viser i aften første afsnit af dokumentarserie "Moskeerne bag sløret."

  • I dokumentaren er der udsendt to såkaldte muldvarpe, der har lavet skjulte optagelser i Grimhøjmoskeen.

  • Undervisningen foregår ifølge TV2 i et lokale i moskeen, hvor en gruppe kvinder og børn samles i en studiegruppe for at blive undervist i islams retssystem, sharia.

  • Talsmanden for Grimhøjmoskeen siger til TV2 Østjylland, at man overholder dansk lov, da der blot er tale om undervisning: "Vi er stadig under dansk grundlov og har fuld respekt for den."

  • Integrationsminister Inger Støjberg (V) sagde i går, at hun mener, at Grimhøjmoskeen skal lukkes.

  • Østjyllands Politi har oplyst, at de nu vil "undersøge udtalelserne nærmere og vurdere, om der tale om strafbart forhold" om Grimhøjmoskéen.

  • Imam Abu Bilal har før vakt mishag. Under en fredagsbøn i en moské i Berlin i sommeren 2014 udtalte han ifølge flere medier blandt andet om jøder: "Tæl dem og dræb dem hver og én". Hans udtalelse blev udbredt fordømt af danske politikere.

https://www.facebook.com/P1Debat/videos/1036477526410873/