Kim Bildsøe om den nye TV Avisen: Det er en stor opgave

Kim Bildsøe kommer sammen med Lillians Gjerulf Kretz til at være de eneste værter på den nye TV Avis, der går i luften i aften. Værten fortæller her om tanker og forberedelser op til allerførste udsendelse.

TV Avisens vært Kim Bildsøe forbereder sig på at sende den første TV Avis klokken 21.30 mandag aften. (© DR)

Mandag sender DR1 den sene TV Avis klokken 21.30 for første gang. Og fremover vil der kun være to værtsansigter: Nemlig Kim Bildsøe Lassen og Lillian Gjerulf Kretz. Og det er Kim Bildsøe, der i aften skal åbne den nye TV Avis.

- Det er jeg rigtig glad for, og det er et kæmpe ansvar og en stor opgave, siger Kim Bildsøe kun få timer inden, han som vært åbner den nye TV Avis.

Hyggeligt når folk kommer hen

Det er for at skabe kontinuitet i nyhedsformidlingen for seerne, at DR har udpeget et fast værtshold bestående af de to værter på TV Avisen 21.30.

- Værtens rolle bliver endnu mere tydelig, og jeg kommer til oftere at være vært, så min person bliver mere forbundet med TV Avisen end tidligere, siger Kim Bildsøe, der tilføjer, at det sikkert også er noget, han vil kunne mærke i sit privatliv.

- Det er da klart, at udfordringen ved også at være privatperson ikke bliver mindre. Det er jeg klar over, og det er en udfordring, men for det meste er det sjovt og hyggeligt, når folk komme over og vil snakke. Langt de fleste er jo søde og venlige, siger værten.

Ingen stress

Den garvede tv-vært lader ikke sig stresse af, at det er første gang, den nye TV Avisen sender i aften, selv om der er mange forberedelser op til.

- Vi går da rundt og siger, hvem er det nu, der skal gøre det, og hvordan er det nu, at det skal gøres. Det kommer vi sikkert til at rode lidt med de næste par uger, siger han og understreger, at han ellers har det meget afslappet med, at det er i dag, han som første gang klokken 21.30 skal byde seerne velkommen til TV Avisen.

- Det er en TV Avis, og det er nogle superdygtige folk, jeg arbejder sammen med, og det skal nok komme til at blive godt. Vi har endda en halv time mere til at forberede os, så det tager jeg meget afslappet, siger han.

Skal være endnu bedre

Selv om TV Avisen skifter sendetidspunkt vil seerne stadig kunne genkende mange elementer fra den TV Avis, de er vant til, siger Kim Bildsøe. Men har har en klar holdning til, hvad den nye TV Avisen skal kunne.

- Vi skal være endnu bedre til at sætte tingene i sammenhæng., Folk skal forstå, hvorfor vi bringer de nyheder, som vi gør. Vi skal blive bedre til at tegne sammenhængene for seerne, så vi skaber et billede af, hvordan verden reelt set hænger sammen, siger han.

Lidt mere nervøs

Selv om Kim Bildsøe tager det stille og roligt her på premieredagen, indrømmer han, at han muligvis vil blive lidt mere nervøs, end han plejer, når klokken nærmer sig 21.30.

- Jeg er altid nervøs, inden jeg skal sende. Og det vil jeg også være i aften. Og det kan godt være, at jeg er en smule mere nervøs i aften, men det er kun til det går i gang.

Tirsdag efter den nye TV Avisen kan du stille Kim Bildsøe spørgsmål her på dr.dk. TV Avisens vært sidder nemlig klar ved en computer i DR Byen fra 22.00 - 22.30.

FacebookTwitter