Kim Henningsen anker ikke: Mener stadig, at jeg er uskyldig

Den tidligere chefredaktør på Se og Hør har valgt at modtage sin dom på et års betinget fængsel.

Det er personlige årsager, der gør, at Kim Henningsen ikke anker sin dom, siger hans advokat. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den tidligere chefredaktør Kim Henningsen anker ikke sin dom på et års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste i Se og Hør-sagen.

Det bekræfter hans advokat Kåre Pihlmann over for DR Nyheder.

- Det skyldes nogle menneskelige og personlige hensyn. En ankesag ville nemt komme til at tage et år mere, og selv om både Kim (Henningsen, red.) og jeg var fortrøstningsfulde i forhold til, at han kunne blive frikendt, har vi valgt at stoppe her, siger advokaten.

Kåre Pihlmann fortæller videre, at man ikke agter at forfølge sagen om en af sagens domsmænd, Sahar Aslani, som i Radio24syv-programmet 'Det vi taler om' udtalte sig meget åbenmundet om sagen.

Henningsen: Mener stadig, at jeg er uskyldig

Kim Henningsen skriver selv på sin Facebook-profil, at han nu vælger at lægge sagen bag sig med god samvittighed.

- Det sker af hensyn til mine nærmeste, ikke mindst mine to børn, som nu i to et halvt år har måttet leve med en far, der har været under mere eller mindre konstant pres fra politi, anklagemyndighed, domstol og offentligheden. Jeg skylder dem, at jeg nu lægger denne sag bag mig, og at vi sammen prøver at komme videre med vores liv, skriver han i et lukket opslag, som DR Nyheder har fået tilladelse til at citere fra.

Kim Henningsen fastholder, at han ikke viste, at hans kilde i IBM hackede sig til oplysninger om kendte menneskers brug af deres kreditkort.

- Jeg er glad for at være frifundet for bestikkelse, og jeg mener stadig, at jeg er uskyldig i medvirken til hacking, skriver Henningsen, der understreger, at sagen ikke er endeligt slut, før anklagemyndigheden beslutter om de vil anke dommen eller ej.

Vedkendte sig sagens omstændigheder

Kim Henningsen var chefredaktør på sladderbladet mellem 2009 og 2013 og har under hele sagen nægtet sig skyldig i anklagerne om, at han havde været medvirkende til at hacke kendte og kongeliges kreditkort-oplysninger.

Han har dog vedkendt sig sagens faktiske omstændigheder. Mens han var chefredaktør betalte han nemlig den såkaldte tys-tys-kilde, Peter Bo Henriksen, sorte penge for at skaffe oplysningerne, hvor flere kendte mennesker brugte deres kreditkort.

I modsætning til hans forgænger på i chefredaktør-stolen, Henrik Qvortrup, fik han dog udelukkende en betinget dom. Ifølge dommen skyldes det blandt andet nogle personlige forhold.

Henrik Qvortrup fik et år og tre måneders fængsel, hvoraf de tre måneder er ubetinget fængsel.

Han har i lighed med Henningsen valgt ikke at anke dommen.

Hermed er det kun tys-tys-kilden, Peter Bo Henriksen, som indtil videre har valgt at anke sin dom, der lyder på halvandet års ubetinget fængsel.