Kim Kielsen genvalgt som formand for Siumut

Landsstyreformand Kim Kielsen har her til aften vundet formandsvalget over udfordreren Vittus Qujaukitsoq.

Kim Kielsen kommer også i de kommende år til at bestride formandsposten i Siumut. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Medlemmerne i det grønlandske parti Siumut har her til aften genvalgt Kim Kielsen som formand for partiet. Han vinder på bekostning af udfordreren Vittus Qujaukitsoq.

Dermed fortsætter Kim Kielsen også som landsstyreformand. Det skriver KNR.

Kim Kielsen fik 48 stemmer, mens hans udfordrer Vittus Qujaukitsoq måtte nøjes med 19 stemmer blandt 67 stemmeberettigede til formandsvalget. En delegeret mødte ikke op, skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

Der var stående klapsalver, da resultatet var en kendsgerning i sportshallen i Sisimiut i det sydvestlige Grønland, hvor Siumuts generalforsamling blev afholdt.

Kim Kielsen blev tilbage i 2014 valgt som formand for partiet ved en ekstraordinær generalforsamling efter afsløringen af den tidligere formand Aleqa Hammonds misbrug af offentlige midler.

Formandsvalgets helt store tema har været Grønlands selvstændighedsproces - eller rettere sagt: I hvilken tempo løsrivelsen fra Danmark skulle foregå.

Udfordreren Vittus Qujaukitsoq ville sætte fart under processen, og han var villig til at undvære det årlige danske bloktilskud på omkring 3,5 milliarder kroner.

Kim Kielsen mener derimod, at partiet har brug for ro.

Han har tidligere sagt, at selvstændighed er noget, som hans børn eller børnebørn kan sætte dato på.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter