Kim Larsen vil ikke på finansloven

Musikeren og komponisten Kim Larsen harsparet statskassen for en udgift på minimum 14.000 kr. om året. Han har tænkt sig at takke nej til en livsvarig ydelse fra Statens Kunstfond.

Musikeren og komponisten Kim Larsen har sparet statskassen foren udgift på minimum 14.000 kr. om året.

Statens Kunstfond oplyser, at Kim Larsen var blevet indstillettil en livsvarig ydelse på finansloven for sin indsats somkunstner, men nu siger han, at hædersbevisningen ikke har nogeninteresse.

Citat Peter Ingemann,ven af Kim Larsen»Det er hansgrundlæggende holdning, at det med at give hinanden priser, er endårlig idé.«

- Kim Larsen vil sige nej tak. Det er hans grundlæggendeholdning, at det med at give hinanden priser er en dårlig idé. Kimhar sagt nej til mange priser gennem årene, og det vil han bliveved med, oplyser vennen Peter Ingemann til på vegne af den 57-årigekunstner.

Anerkendelse

Den livsvarige ydelse er en anerkendelse til personer, som efterfondens opfattelse har placeret sig afgørende som kunstnere. I alt275 kunstnere er på finansloven.

Modtagere, der har under 165.000 kroner i skattepligtigårsindtægt, får den maksimale støtte på 130.000 kroner om året førskat. Beløbet skrumper ind til en minimumydelse på 14.000 kroner,når den skattepligtige årsindtægt er over 300.000 kroner, og der ernæppe tvivl om, at Kim Larsen ville høre til i sidstnævntekategori.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk