Kina vil lære af den danske skole

Det er ikke kun danskerne, der kan lære noget af den kinesiske skole. I Kina diskuterer man, hvordan eleverne kan blive endnu dygtigere.

Selvstændighed, samarbejde og kreativitet.

Det er normalt nogle af de kerneværdier, der sættes på de danske skoleelever.

I tredje afsnit af DRs dokumentarserie ”9.z mod Kina” forsøgte programmet at teste de danske og kinesiske elever i at tænke selvstændigt, samarbejde og være kreative. Et forsøg som de kinesiske skoleelever klarede med det bedste resultat.

Kina vil være kreative

Men selv om testen faldt ud til Kinas favør, diskuteres det lige nu i Kina, hvordan man gør eleverne endnu bedre til netop at tænke kreativt og selvstændigt - ligesom eleverne er kendt for at være i norden og i Danmark.

- Man skal se det som en reel konkurrence fra Kina, at de klarede testen så godt. i Danmark er eleverne gode til at tage stilling og diskutere - det vil kineserne gerne lære noget af. I Kina diskuterer man, hvordan man kommer videre fra at være 'made in China' til at være 'created in Kina' og være et individ, der fungerer selvstændigt.

De kinesiske elever skal nemlig ikke kun lære fakta udenad, men også udvikle selvstændige elever med en personlighed på samme niveau som i udlandet.

- Kina har svært ved at uddanne selvstændige individer, som ikke kun kan forholde sig til den næste eksamen, men også til et liv på arbejdsmarkedet efter skolen. Sådan ser de selv på problemet. Erhvervslivet mangler medarbejdere, der kan tænke mere ud af boksen. Det fortæller virksomheder i det omfang de har arbejdet sammen med danskere, siger Stig Thøgersen, professor i Kinasstudier ved Aarhus Universitet.

Facebook
Twitter