Kinesisk kvinde hentet i lufthavn efter coronamistanke

Kvinden er indlagt i højisolation på Hvidovre Hospital på grund af corona-mistanke.

Her kører en ambulance med den kinesiske kvinde væk fra lufthavnen (Foto: Byrd / Bjørn Nielsen).

En kinesisk kvinde er blevet hentet med ambulance i Københavns Lufthavn med influenza-lignende symptomer.

Det oplyser pressechef i Københavns Lufthavn Kenni Leth over for DR Nyheder.

- Efter ankomst til Københavns Lufthavn henvender en kinesisk kvinde sig med influenza-lignende symptomer. I overensstemmelse med de retningslinjer, vi har fået fra myndighederne, spærrer vi stedet af og tilkalder en ambulance, lød det tidligere på formiddagen.

Hvidovre Hospital bekræfter over for DR Nyheder, at de i dag har modtaget en patient fra lufthavnen på grund af mistanke om coronavirus.

- Patienten bliver indlagt i højisolation, og der bliver taget de relevante prøver, som bliver undersøgt på Statens Serum Institut. Der kommer svar efter nogle timer. Vores beredskab er altid klar og trænet til at håndtere disse tilfælde, og vi håndterer det rutinemæssigt, oplyser Hvidovre Hospital.

Var eller er du i lufthavnen, og har du oplysninger om sagen, så vil vi meget gerne høre fra dig. Send en mail til journalist Emil Ingvorsen på emii@dr.dk.

Lufthavnens pressechef orienterer om situationen:

Mellemlandede i Helsinki

Ifølge lufthavnens pressechef, Kenni Leth, kom flyet fra Kina efter en mellemlanding i den finske hovedstad, Helsinki. Hun fløj med det kinesiske flyselskab Sichuan Airlines og landede i København 07.40 i morges.

Kvinden har oplyst, at hun havde maske på i hele den tid, hun var i Københavns Lufthavn.

Han understreger dog, at man endnu ikke ved, om det har noget at gøre med coronavirus. Lufthavnens terminal 3 blev lukket af kort før klokken ni, og er atter åben efter en grundig rengøring.

Københavns Politi er opmærksom på episoden i Københavns Lufthavn. Politiet oplyser, at man assisterer i det omfang, der giver mening, men at lufthavnspersonalet står for selve afspærringen.

Her bliver kvindens baggage kørt væk.

Sundhedstyrelsen: Retningslinjer er fulgt

Sundhedsstyrelsen stiller "for nuværende" ikke op til interview om situationen, men bekræfter, at en person er blevet indlagt på Hvidovre Hospital med mistanke om corona-virus.

Sundhedsstyrelsen understreger, at retningslinjerne er blevet fulgt og oplyser, at der er ingen grund til bekymring.

I øvrigt henviser Sundhedsstyrelsen til sin hjemmeside, hvor der er svar på mange spørgsmål om corona-virus.

Sundhedsstyrelsen opdaterede og skærpede så sent som onsdag deres retningslinjer og vejledning til sundhedspersonale i forhold til coronavirus. Tirsdag skruede man også op for beredskabet for at forebygge smitte.

Coronavirusset blev første gang konstateret i den kinesiske by Wuhan i december sidste år. Siden dengang er flere end 30.000 smittet, mens flere end 600 personer har mistet livet.

Der er endnu ikke konstateret tilfælde i Danmark. Det er der tilgengæld i flere andre lande i Europa - heriblandt Finland, Sverige, Tyskland og Frankrig.

DR Nyheder følger sagen.

Artiklen er blevet opdateret med, at afspærringen er ophævet.