Per Kirkeby er stoppet med at male efter hjerneskade

En hjerneskade efter et fald tvinger en af Danmarks mest kendte kunstnere til at opgive maleriet.

Den kendte maler Per Kirkeby må stoppe med at male, efter han havde et alvorligt fald. Her er han til åbningen af udstillingen Per Kirkeby Komplet den 30. januar i år. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den verdensberømte danske kunstmaler Per Kirkeby kan ikke længere se farver og kan ikke længere orientere sig i de store lærreder, der har gjort ham til en af giganterne i international samtidskunst.

Nu har han helt opgivet at male, fortæller han til Politiken.

- Jeg kan ikke male mere, siger Per Kirkeby, som regnes blandt de største navne i europæisk samtidskunst, til Politiken.

- Jeg kæmpede i lang tid. Jeg forsøgte, og jeg kunne ikke. Det gjorde ondt på mig selv, og det gik ud over mine omgivelser, fortæller han til Politiken.

Faldt ned af trappen

Per Kirkeby har erkendt, at han er færdig som maler på grund af en hjerneskade, som den 76-årige kunstner pådrog sig, da han for omkring halvandet år siden faldt ned af en trappe i sit hjem i Hellerup nord for København.

Siden midten af 1970'erne har Per Kirkeby malet dagligt. Det har, forklarer han, været som at trække vejret, og endnu er han ikke kommet overens med sit nye livsvilkår.

- Jeg har mistet et menneske. Maleren i mig. Jeg går stadig og snakker med ham, forklarer han til avisen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter