Kirkesang kan føre til fængsel og store bøder

Amerikansk studerende har sunget uden arbejdstilladelse. Nu skal sagen afgøres i retten.

Sagen om en studerendes sang uden arbejdstilladelse kommer for i Retten på Frederiksberg (arkivfoto). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

I dag indleder Retten på Frederiksberg en sag mod en amerikansk studerende og seks kirker, fordi den studerende sang i kirkerne uden at have arbejdstilladelse.

Ifølge anklagemyndigheden er overtrædelsen af udlændingeloven sket under 'skærpende omstændigheder', og bøden til kirkerne kan lande på 20.000 kroner pr. påbegyndt måned.

En af kirkerne er Godthaabskirken på Frederiksberg, hvor den studerende sang i fire måneder, så kirken står til en bøde på 80.000 kroner.

- Sagen kommer for retten, fordi vi ikke ville betale bøden, og det er jo et tegn på, at vi ikke mener, at det er fair, siger formanden for menighedsrådet, Hans-Henrik Jørgensen.

- Det er fuldstændigt ude af proportioner. I den ene måned har hun sunget ved to bisættelser. Det skal vi så betale en bøde på 20.000 kroner for, siger han.

Arbejdstilladelse er bortfaldet

Ifølge Hans-Henrik Jørgensen havde den kvindelige studerende både dansk skattekort og cpr-nummer samt et svensk efternavn.

- Men så er hendes arbejdstilladelse åbenbart bortfaldet, fordi hun er flyttet til Malmø. Det gør det svært for personalet, for skal man hver måned bede om at se pas og gyldig arbejdstilladelse?, spørger menighedsrådsformanden.

Han mener, at myndighederne farer for hårdt frem.

Anklagemyndigheden vil have hende idømt en fængselsstraf og udvist med indrejseforbud i seks år.