KL: Skolelederen skal bestemme hvordan arbejdstiden skal bruges

Det skal være slut med, at en undervisningstime automatisk udløser forberedelsestid for alle lærere, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Kommunernes Landsforening vil bide sig fast i bordkanten for at få en aftale med lærerne, siger Albertslunds borgmester Steen Christensen.

Nu vil Kommunernes Landsforening drive folkeskolen som en virksomhed. Lærerne skal i gennemsnit have en arbejdsuge på 37 timer, og alle andre arbejdstidsregler skal fjernes.

Det er en del af indholdet af de overenskomstforhandlinger, der går i gang om få dage, netop som regeringen præsenterer sit forslag til en folkeskolereform.

For eksempel vil kommunerne af med regler om, at undervisningstiden højst er 40 procent, og at en undervisningstime automatisk udløser forberedelsestid, uanset om man er helt nyuddannet lærer eller har nogle års erfaring.

Endeligt opgør med lærerne

Ifølge Steen Christensen, S-borgmester i Albertslund kommune, styrer lærerne i dag hvad, deres arbejdstid skal gå med ude på skolerne, og sådan har det været i årevis. Fremover skal skolelederne beslutte, hvad lærernes tid skal bruges på.

Han er sammen med sin borgmesterkollega i Høje Tåstrup kommune, Michael Ziegler, klar til et endeligt opgør med lærernes arbejdstidsregler ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Steen Christensen mener, at de stive arbejdstidsregler binder ressorucerne i folkeskolen og er en medvirkende årsag til, at hver sjette elev i dag forlader Folkeskolen uden at have de mest basale kundskaber med sig.

Bider sig fast i bordkanten

- Vi har i 20 år været vidende til, at 17 procent af en årgang ikke får en ungdomsuddannelse, og det kan vi ikke holde til, siger han.

KL har truet lærerne med lockout i de kommende overenskomstforhandlinger, men det ord vil Steen Christensen ikke tage i sin mund.

- Vi vil bide os fast i bordkanten for at få et resultat, fordi vi står med en historisk mulighed for at få en reform af folkeskolen, siger han.

- Lærerarbejdet skal arrangeres bedre, og der skal fokus på opfølgning, så der bliver fulgt op på, at Peter, Ali og Laila når de resultater de skal, siger Steen Christensen.

Facebook
Twitter