Klager over jesusbillede i pas

I danske pas er der et motiv af den korsfæstede Jesus. En borger mener ikke, at et kristent symbol hører hjemme i et pas, så han har klaget til Justitsministeriet.

Justitsministeriet skal tage stilling til en klage over, at et motiv af den korsfæstede Jesus er afbilledet i danske pas i form af et historisk motiv fra den store Jellingsten. (© Colourbox)

Danske pas lægger papir til et billede af den korsfæstede Jesus. Der er tale om et motiv fra den store Jellingsten, og det har længe irriteret en borger i Roskilde, skriver Kristeligt Dagblad.

Et kristent symbol hører ikke hjemme i et pas, som også ikke-kristne borgere er afhængige af for at kunne rejse uden for landets grænser, mener Karsten Riise Hansen, og han har derfor klaget til Justitsministeriet.

- Jeg har en tro, men er ikke tilhænger af nogen religion, fordi jeg ikke tror på religiøse systemer. Faktisk meldte jeg mig ud af folkekirken, da jeg var omkring 20 år. Hvorfor skal jeg så være tvunget til at bære det her religiøse symbol på et system, som jeg har meldt mig ud af, siger Karsten Riise Kristensen, som mener, at billedet krænker hans religionsfrihed.

Billede irriterer ham

Hans klage er desuden omdelt til Folketingets retsudvalg, som har bedt justitsminister Lars Barfoed om at kommentere sagen.

Karsten Riise Kristensen siger, at han ikke har nogen skjult dagsorden. Han er hverken medlem af et politisk parti eller andre holdningsbårne organisationer, og klagen handler alene om, at kristusbilledet i passet længe har irriteret ham.

Han er parat til at føre sagen hele vejen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, hvor han ser en chance for at få medhold på baggrund af en nylig afgørelse om, at alle offentlige italienske skoler skal fjerne krucifikser fra klasseværelserne.

Facebook
Twitter