Klamydiatest kaldes midlertidig tilbage

Kritik af klamydiatest får firmaet bag til at trække den midlertidigt tilbage. Reaktionen kommer som optakt til et tv-indslag på TV2. Der er tale om en såkaldt hjemmetest, som kvinder selv foretager med en særlig form for testpind.

En lyntest for kønssygdommen klamydia bliver midlertidigt pillet ned fra salgshylderne. Det oplyser firmaet bag, MediGroup. TV2-programmet Basta bringer tirsdag aften et indslag, der sår tvivl om testen kaldet QuickTest.

Der er tale om en såkaldt hjemmetest, som kvinder selv foretager med en særlig form for testpind. Ifølge MediGroup bad TV2 48 kvinder tage testen.

- TV2 har oplyst, at pinden i nogle tilfælde er knækket. Det er en så alvorlig anklage, at vi skal have undersøgt det nærmere. Derfor reagerer vi også, inden indslaget har været bragt, siger direktør i MediGroup Thomas Berg til Ritzau.

Kan få pengene returDirektøren understreger, at testen har en såkaldt CE-mærkning og dermed er godkendt af myndighederne. Firmaet har sendt omkring 1000 test på markedet, siden den blev lanceret i februar, oplyser MediGroup. Firmaet vil nu granske TV2's undersøgelse nærmere for at afgøre, om testen eventuelt skal skrottes helt.

Ifølge MediGroup fremgår det også af TV2's indslag, at otte af prøverne gav falske resultater. Altså at kvinderne enten fik dommen klamydia uden at have sygdommen eller omvendt.

Godkendt af Lægemiddelstyrelsen

MediGroup-direktør Thomas Berg vil også undersøge denne del af kritikken nærmere, men han er på forhånd meget skeptisk over for TV2-testen, fordi QuickTest er godkendt af Lægemiddelstyrelsen.

Kvinder, der har købt en QuickTest og føler sig usikre, kan få pengene retur. Ifølge MediGroup er det Matas og landets apoteker, som sælger hjemmetesten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter