Klapjagt på danske krigere i Syrien

Mindst 65 danskere har deltaget i krigen i Syrien, vurderer PET, der vil overvåge mere.

PET’s seneste vurdering er, at mindst 65 personer fra Danmark deltager eller har deltaget i krigshandlinger i Syrien, herunder mindst 5, som er meldt dræbte. Arkivfoto (Foto: Guillaume Briquet © Scanpix)

Politiets Efterretningstjeneste (PET) og regeringen er nu så bekymrede over personer, som rejser fra Danmark til Syrien for at deltage i krigen, at de trækker en tydelig streg i sandet.Det skriver Politiken torsdag.

- Efter vores opfattelse er der ingen tvivl om, at det er en af de alvorligste sikkerhedstrusler i det danske samfund i øjeblikket, siger PET-chef Jakob Scharf til Politiken.

Risikoen er, at de er blevet radikaliserede og har fået kamptræning, når de vender hjem. PET's seneste vurdering er, at mindst 65 personer deltager eller har deltaget i krigshandlinger i Syrien, herunder mindst 5, som er meldt dræbte.

Mulig straf når de vender hjem

For at komme problemet til livs vil PET i dag sammen med justitsminister Morten Bødskov (S) lancere en så hård og omfattende strategi, som det er muligt inden for den eksisterende lovgivning.

- Vi holder øje med dem, der rejser ud, og vi holder øje med dem, når de kommer hjem. De skal vide, at hvis de rejser, er det en usædvanlig farlig færd, de begiver sig ud på, og at de desuden risikerer at blive strafforfulgt, når de vender tilbage, siger Morten Bødskov til Politiken.

Når PET får kendskab til danske krigere i Syrien, vil tjenesten nu informere Skat med henblik på at undersøge, hvor pengene til rejsen kommer fra, og de sociale myndigheder skal se på, om de udrejste danskere modtager sociale ydelser.

Facebook
Twitter