Klare retningslinjer kan forebygge vold på jobbet

Vold på arbejdspladsen kan forebygges. Men det kræver åbenhed om problemet og klare retningslinjer for personalet, lyder det fra ekspert i arbejdsliv.

Det er meget vigtigt at arbejde forebyggende med vold både for medarbejderens og samfundets skyld. Sådan lyder meldingen fra Lise Keller, projektleder og specialist i arbejds- og organisationspsykologi.

- Arbejdspladsen skal have et beredskab, der både tager sig af den ramte og den der udøver volden. Det er helt afgørende for at forhindre nye ulykker, forklarer hun til DR Nyheder.

Retningslinjer kan forhindre vold

Et godt grundlag for forebyggelse er for eksempel, at der udarbejdes og vedtages klare retningslinjer for arbejdet med forebyggelse. Her kan man beskrive, hvem der gør, hvad i situationen, lyder det fra Lise Keller:

- Klare retningslinjer kan være med til at forhindre volden og gøre personalet bedre til at tackle konfliktsituationer. Klare retningslinjer er også med til at skabe synlighed og ensartethed i arbejdet, fortæller hun.

Åben dialog

Forebyggelse kan starte med en åben dialog på arbejdet.

- Det er vigtigt at få startet en god dialog om, hvad vold og trusler er, for det opfattes forskelligt. Derfor er det vigtigt at respektere den enkeltes grænser og være enige om, hvordan man håndterer volden, fortæller Lise Keller

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk