Klaus Riskær ekskluderet fra Alternativet

Klaus Riskær Pedersen er blevet ekskluderet fra partiet Alternativet med øjeblikkelig virkning efter otte dages medlemskab.

Klaus Riskær Pedersen er blevet ekskluderet fra partiet Alternativet efter otte dages medlemskab. (© DR)

Den 6. marts meldte Klaus Riskær Pedersen sig ind i partiet Alternativet, men fredag - efter otte dages alternativt medlemskab - har partiet ekskluderet ham.

I en pressemeddelelse på partiets hjemmeside hedder det, at ekskluderingen sker på baggrund af "Klaus Riskær Pedersens modarbejdelse af Alternativets idé- og værdigrundlag samt politik".

- Vi har indstillet Klaus Riskær Pedersen til eksklusion på grund af hans meget offentlige optræden, som efter vores mening har voldt skade og modarbejdet Alternativet, siger forperson for Alternativets bestyrelse i København Per Bruun.

Mistillid blandt medlemmer

Klaus Riskær Pedersens offentlige udtalelser til medier og på sociale medier har ifølge Per Bruun spredt mistillid til den kontroversielle erhvervsmand blandt partiets medlemmer.

- Medlemmer i omegnen har givet mange meldinger om massiv mistillid til Klaus Riskær Pedersen. Det er blevet udtrykt både telefonisk og på Facebook, siger Per Bruun.

Hovedbestyrelsen vedtog at kalde Klaus Riskær Pedersen ind til et såkaldt mæglingsforsøg, som det er påkrævet i partiets vedtægter, hvis et medlem står til at skulle ekskluderes.

Mæglingsforsøget indebar, at Klaus Riskær Pedersen, såfremt han fortsat ønskede at være en del af partiet, skulle lade være med at stille op til tillidsposter eller andre officielle poster for partiet.

Det afviste Klaus Riskær Pedersen ifølge Alternativet at tage stilling til, og dermed blev han altså ekskluderet med øjeblikelig virkning.