Klip med vred Løkke er slettet på TV2

TV2's bestyrelse skal behandle en sag om sletning af et tv-klip, der viser en vred Lars Løkke Rasmussen.

TV2's bestyrelse skal nu behandle en sag om sletning af et klip med statsminister Lars Løkke Rasmussen fra stationens arkiv.

Helt usædvanligt har en chef på TV2 beordret et tv-klip slettet fra stationens arkiv, som viser en sur og ophidset statsminister Lars Løkke Rasmussen, skriver flere aviser.

Optagelsen kom i hus sidste fredag uden for TV2 News i København, efter at Løkke havde deltaget i optagelser til det politiske program Mogensen og Kristiansen. Efterfølgende ville TV2 Nyhederne spørge til sagen om mulig overbetaling af privathospitaler.

- Da statsministeren kommer ud på parkeringspladsen, står vores reporter Anders Langballe derude med en fotograf, og han går så lige i kødet på statsministeren, som er uvidende om, at de gerne vil interviewe ham. Det bliver han irriteret over, hvilket han giver udtryk for, siger kanalchef på TV2 News Mikkel Hertz til Berlingske Tidende.

Medarbejdere frygter pres

Klippet med en irriteret Lars Løkke Rasmussen bliver ikke sendt, og klippet bliver senere slettet fra stationens arkiv.

Episoden har angiveligt rystet medarbejderne på TV2, og ifølge Politiken frygter flere medarbejdere, at tv-stationen har ladet sig presse til ikke at bruge klippet.

Det skyldes, at redaktøren for Mogensen og Kristiansen, der er tidligere spindoktor for statsministeren, ringede til pressesekretæren i Statsministeriet for at beklage episoden.

Nager journalisterne

Pressesekretæren understreger dog over for Politiken, at der ikke er lagt nogen form for pres på TV2.

Sagen bringes nu for tv-stationens bestyrelse.

- Det er en alvorlig mistanke, der nager journalisterne, som de slet ikke kan leve med, og derfor skal den her sag selvfølgelig afklares. Jeg er sikker på, at TV2's direktør af egen drift vil redegøre for sagens rette sammenhæng i bestyrelsen, siger Palle Smed, der sidder i TV2s bestyrelse til Politiken.