Klippekort-bande afsløret

En organiseret bande har i stor stil fabrikeret falske klippekort til hovedstadens bybusser og S-tog. Bedrageriet løber op i millioner af kroner, og de falske klippekort er blevet solgt fra københavnske kiosker.

Politiet i København har afsløret en bande, der har solgt falskeHT-klippekort for millioner af kroner. Politifolk har ved enstorstilet aktion ransaget otte kiosker i hovedstadsområdet. Herfandt de torsdag formiddag store mængder af de falskeklippekort.

Efterforskningen har stået på siden før jul, og blev sat i gangefter henvendelse fra HT. Busselskabet har nemlig registreret enuforklarlig stor forskel mellem antallet af solgte billetter ogantallet af rejsende, og det fik mistanken om organiseret snyd tilat dæmre.

HT anslår, at have mistet godt to millioner kroner om måneden pågrund den illegale produktion af klippekort. Det oplyserkriminalinspektør Niels Jørgen Abildgaard i bedrageriafdelingen påPolitigården.

Meget tro kopier

De falske klippekort er utrolig vellignende, og derfor har folknæsten ingen chancer for at gardere sig:

- Der er for mig ingen tvivl om, at kunderne har været i godtro, når de har forsøgt at rejse på de falske klippekort, sigerNiels Jørgen Abildgaard til Ritzau.

Svindlerne har udnyttet situationen efter, at HT stoppede forkortsalg i busserne og i stedet overlod det til et stort antalkiosker.

- Måske bør man revurdere i hvilket omfang, kiosker er etvelegnet salgssted, mener kriminalinspektøren.

Politiet anholdt for et par uger siden en mand i en bil med godt8000 falske klippekort til en værdi af godt en million kroner.Manden er sigtet for dokumentfalsk og sidder varetægtsfængslet.