Klippekort kan stadig købes et år endnu

Klippekort kan stadig købes et år endnu og bruges i to år fremover.

Dorthe Nøhr, adm. direktør i Movia

Klippekort kan stadig købes et år endnu i hovedstaden frem til juli 2014. Det erfarer DR Nyheder.

Desuden kan man bruge klippekort frem til 2015, fordi hele udfasningen skubbes et år.

Det sker efter, at der onsdag har været et møde mellem trafikselskaberne Movia, DSB og Metroselskabet. Mødet kunne betegnes som et mindre krisemøde, efter rejsekortet gennem længere tid har været udsat for massiv kritik.

SF: Glad for forlængelse

Flere partier har opfordret til at klippekortet skal forlænges, og det er det så blevet onsdag formiddag.

- Jeg er er rigtig glad for, at vi fortsætter med klippekortet. Det er helt centralt for SF, at den kollektive trafik er et nemt og bekvemt valg. Derfor er det dybt utilfredsstillende, at Rejsekortet forvolder så mange problemer lige nu, siger Jonas Dahl, trafikordfører for SF.

- Alt for mange oplever, at rejsekortet laver fejl, at det er uoverskueligt at benytte, og at man som pendler ender med urimelige ekstraregninger, siger Jonas Dahl, trafikordfører for SF.

Usikre priser

Før mødet har forbrugerombudsmand Henrik Øe bedt Rejsekortet oplyse passagererne om, hvad de har brugt af penge på at rejse.

Selv om passagererne tror, at rejsekortet er billigere, kan det koste over 100 kroner mere at rejse tur-retur mellem Jylland og Sjælland på kortet end med en almindelig billet med ung- eller pensionistrabat.

Uklar hjemmeside

Rejsekortets hjemmesideløsning lever ikke op til lovens krav.

- Vi har aftalt, at der fra og med i dag er et telefonnummer, man kan ringe på. Her kan man bestille en udskrift over de transaktioner, man har foretaget 13 måneder tilbage, sagde Henrik Øe.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti har krævet, at man ikke udfaser gamle klippekort i hovedstadsområdet fra 1. juli. Venstre har krævet oprydning, og De Konservative kræver en garanti fra transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Henrik Dam Kristensen oplyser tirsdag, at han ikke må stoppe udfasningen af klippekortene. Det afgør trafikselskabet Movia.

Se Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr forklare årsagen til udskydningen af udfasningen af klippekortene i videoen i toppen af artiklen.

DR Nyheder/ritzau/