Klokken 20.30 går Kronborg i sort

For tiende år i træk bliver lyset slukket rundt om i verden i forbindelse med klimakampagnen 'Earth Hour'.

Det er WWF Verdensnaturfonden, der står bag klimahappening 'Earth Hour'. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Det kan være en god ide at tage en lille lommelygte med, hvis du skal ud at gå en tur mellem klokken 20.30 og 21.30 i aften.

For tiende år i træk bliver verdens største klimakampagne, den såkaldte 'Earth Hour', markeret. Det sker ved, at lyset bliver slukket i en time rundt om i verden - heriblandt i en række kendte bygninger og monumenter.

Kronborg Slot i Helsingør er en af de danske bygninger, der deltager i klimahappeningen, som interesseorganisationen WWF Verdensnaturfonden står bag.

Det samme gør en række kommuner ifølge WWF Verdensnaturfonden også. Her bliver gadebelysningen blandt andet slukket, og der bliver samtidig afholdt flere events, der skal sætte fokus på den menneskeskabte globale opvarmning.

På Færøerne afholder Vágs Kommune eksempelvis stillesvømning, hvor stearinlys er den eneste belysning.

Ifølge WWF Verdensnaturfonden er det først og fremmest tale om en symbolsk happening, som ifølge en pressemeddelelse skal give folk "en stemme i forhold til den globale udfordring, som klimaet er".

'Earth Hour' - som på dansk hedder 'Sluk Lyset'-kampagnen - startede i Australien i 2007, og sidste år deltog millioner af mennesker i 178 lande ifølge interesseorganisationen i markeringen. Operahuset i Sydney er en af de bygninger, der deltager i markeringen i år.

Operahuset i Sydney gik i sort klokken 20.30 lokal tid. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk