KLUMME: Kom ind i kommunikations-kampen DBU

DBU følger ikke med tiden, når de forbyder landsholdets spillere at skrive på Facebook og Twitter. Vi giver DBU syv råd til brug af sociale medier.

Spillerne må ikke bruge Facebook og Twitter under EM. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Det er kommet frem, at de danske fodboldspillere ikke må skrive en statusopdatering på Twitter eller Facebook under EM i Ukraine og Polen til sommer.

Det er en skam for de mere end 20.000 fans der følger målmand Thomas Sørensen og de næsten 50.000 som lytter til, hvad Niclas Bendtner skriver på Twitter.

Det danske landshold lever ikke kun af gode resultater. De lever også af at kommunikere deres historie til omverdenen. Og en måde at kommunikere på i det årtusinde vi nu befinder os i er med sociale medier.

Var DBU et sav-værk var et forbud smart. Her kan du nemlig komme til skade, når du står med hovedet nede i telefonen og Twitter, og virksomheden lever ikke af, at medarbejderen har fans – og et godt forhold til dem.

De sociale gør det muligt for os danskere, som elsker fodbold, at komme tættere på spillerne og lære noget om dem som mennesker. F.eks. vidste jeg ikke at Thomas Sørensen var vild med Alpha Beat og Linkin Park. Det ved jeg nu.

Og fedt Thomas Sørensen lytter til et band fra min hjemby, Silkeborg. Nu holder jeg endnu mere med manden!

Sådan en følelse må jeg ikke få under EM. For der kan han ikke skrive, hvilken musik han lytter til, eller hvordan udsigten er fra hotelværelset.

Her er det f.eks. udsigten fra hans sidste ferie i Danmark.

Andre store sports-organisationer kan finde ud af det her. Selv den Den Internationale Olympiske Komite (IOC). Det har lavet et sæt guidelines.

IOC's retningslinjer er stramme. Men det er tilladt at tweete, blogge og facebookke fra OL. Og det som deres guidelines tager stilling til er sikkerhed, kommercielle rettigheder og privatliv.

Gratis hjælp til DBU

Jeg hjælper gerne DBU til at lave et par retningslinjer, så spillerne kan få lov til at skrive på Facebook, Twitter og andre sociale medier.

1. Du må godt visee billeder af din mad, dit hotel, træningsanlægget

2. Du må godt fortælle hvilken bog du læser, hvilket spil du spiller på Playstation eller smartphone

3. Du må godt fortælle hvor meget du glæder dig til en kamp, eller hvor glad du er for en sejr.

4. Du må ikke skrive om skader

5. Du må ikke svine modstanderen til.

6. Du må ikke svare på spørgsmål fra journalister

7. Du må ikke reklamere for andet end Danske Bank.

Så svært er det ikke. Og lige nu taber i masser af goodwill hos danskerne, fordi vi kun hører om censur hos det danske landshold.

Kom nu ind i kampen DBU.