Knuth fastholder kritik af Khankan: Hun vil ikke tage afstand fra sharia

Venstres udlændingeordfører mener, at grundlæggeren af Exitcirklen går ind for sharia-lov.

- Når du har nogle folk bagved, som støtter noget så middelalderagtigt, så barbarisk og udemokratisk som sharia, så har jeg lov til at stille det spørgsmål.

Sådan lyder det i aftenens udgave af 'Vi ses hos Clement' fra Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, der dermed fastholder sin kritik af Exitcirklens grundlægger, Sherin Khankan.

- Jeg ønsker ikke sharialovgivning i Danmark. At hun ikke vil tage afstand fra det, dét mener jeg, er et problem i forhold til at modtage skattekroner. Længere er den ikke, siger han.

På spørgsmålet om, hvilke kilder Knuth lægger til grund, forklarer han:

- Blandt andet er hun kommet med et meget langt indlæg i Kristeligt Dagblad [...] Det er et par år siden. Siden da har vi fået et brev - mig, Naser Khader og Martin Henriksen - fra hendes advokat, hvor hun siger, ja, hun støtter fortsat sharia, men ikke sharialovgivning. Problemet er bare, at sharia ER lovgivning - prøv at slå op i den danske ordbog.

Herefter bliver Marcus Knuth spurgt, om han ikke alene kan vurdere projektet på de resultater, som det har, hvortil Knuth svarer:

- Fordi jeg jo desværre i de her lande [Afghanistan m.fl.], hvor jeg har arbejdet, har set den mørke side af islamisme.

Khankan: De vil ødelægge mit ry

I en mail til DR svarer Khankan:

- Marcus Knuth såvel som Khader indskærper deres injurierende påstande om, at jeg er islamist. Khader siger på Facebook, at jeg nu er radikal islamist. Marcus Knuth, at jeg går ind for sharialovgivning - det er direkte løgn, skriver Sherin Khankan.

- Jeg er imod sharialovgiving og har altid været det. Jeg er tilhænger af en sekulær stat, der ligestiller alle mennesker - dette er ikke et nyt standpunkt, det har jeg altid haft, siger hin og uddyber:

- Jeg har implementeret muslimske kvinders ret til øjeblikkelig skilsmisse samt retten til at gifte sig på tværs af religion - to kardinalpunkter i islamisk kvindefrigørelse, der ligger milevidt fra islamistiske ideologier.

Om kritikken af hende siger hun: Det er chikane og politisk magtmisbrug, og det bør der gribes ind overfor politisk.

Hun uddyber: ”Khader og Knuth forsøger at ødelægge mit ry og virke.